Радославу Зеленовићу награда за животно дело

Р. Р.

уторак, 03. 05. 2016. у 21:45

Радославу Зеленовићу награда за животно дело

“Златна буклија” додељена је Радославу Зеленовићу

Награда за животно дело на 11. Међународном фестивалу документарног филма “Златна буклија” у Великој Плани додељена је Радославу Ралету Зеленовићу

НАГРАДА за животно дело на 11. Међународном фестивалу документарног филма “Златна буклија” у Великој Плани додељена је Радославу Ралету Зеленовићу, некадашњем дугогодишњем директору Југословенске кинотеке.

Зеленовић је 24 године са великим успехом водио једну од најзначајнијих националних институција културе, и за то време добио је бројна признања за свој рад (међу којима је и Орден реда уметности и књижевности у рангу витеза, које додељује Министарство културе Француске), обрадован је и новом наградом.

- Лепо је кад вас се неко сети, поготову што више нисам активан како сам био донедавно - каже Зеленовић, за “Новости”. - Ова награда је леп гест пажње да се људима који су читав свој радни век, и велики део свог професионалног и личног ентузијазма и времена уложили у то што су радили, покаже да нису заборављени, и да су оставили неки добар траг. Посебно ми је драго што награда долази са фестивала који је у великом успону, јер филмови које приказује и како је организован подсећају на најбољу традицију фестивала документарних остварења на овом простору. Први лауреати били су Ђорђе Кадијевић и Никола Лоренцин, тако да се осећам и привилеговано што сам дошао у тако истакнуто друштво - објашњава Рале Зеленовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације