Српски издавачи међу најбољима у Европи

М. А. К.

уторак, 26. 04. 2016. у 06:51

Српски издавачи међу најбољима у Европи
Без финансијске подршке и прогресивних демократских идеја нема развоја културе - изјавио је министар Тасовац на отварању форума Креативна Европа

БЕЗ финансијске подршке и прогресивних демократских идеја нема развоја културе и зато вас позивам да сарађујете са нама и да се пријавите за средства програма Креативна Европа - изјавио је јуче у Београду министар културе и информисања Србије Иван Тасовац на отварању форума Креативна Европа.

Тасовац је напоменуо да су издавачи из Србије трећи у Европи по броју одобрених пројеката у оквиру овог програма и да се нада да ће и остали радници у култури следити њихов пример. Он је оценио да програм Креативна Европа служи развоју културе, језика и међународне сарадње.

Тасовац је истакао и да је обезбеђивање нових извора финансирања и отварање нових конкурса један од приоритета Министарства културе и информисања.

Програм Европске комисије Креативна Европа, чији је буџет за подршку секторима културе и медија 1,46 милијарди евра, одвија се до 2020. године. Од 2014. године у програму Креативна Европа учествовало је 35 организација из Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације