Нобеловци и хит писци

В. Н.

недеља, 25. 10. 2015. у 17:13

Нобеловци и хит писци
Бразилски писац и аутор светских бестселера Пауло Коељо на овогодишњем сајму књига представиће се књигом прича и парабола “Мактуб”

ПРОСЛАВЉЕНИ бразилски писац и аутор светских бестселера Пауло Коељо на овогодишњем сајму књига представиће се књигом прича и парабола “Мактуб”, надахнутих различитим изворима и фолклорним наслеђем који обједињују мудрост различитих култура. “Лагуна” је објавила и “Кристални свет” руског књижевника Виктора Пељевина, у којима се преплићу руски и универзални садржаји, садашње и ванвремено, реално и виртуелно.

“Атлас унутрашњих супротности” Дејвида Брукса, у издању Књижевне радионица Рашић, представља избор најбољих прича овог аустралијског песника, романописца, приповедача и есејисте из његових збирки: “Књига о планини Сај и друге приче”, “Овце и дива”, “Црно море” и “Наполеонови путеви”.

“Танеси” и даље предњачи у представљању јапанских писаца. После романа “Дивља гуска”, овај издавач објављује и књигу “Породица Абе и друге приче” Морија Огајиа, једног од носилаца модернизације у Јапану крајем 19. и почетком 20. века. Први јапански нобеловац Јасунари Кавабата представљен је књигом необичних прича “Кућа успаваних лепотица”.

Још један “нобеловац” са причама стиже на сајам - “Агора” је збирке прича Алис Манро “Поглед са единбуршке стене” и “Плес срећних сенки” у којима се њена проза изнова потврђује као сам врх светске литературе.

Један од водећих савремених светских писаца Мајкл Канингем написао је једанаест прича из савременог живота које полазе од најважнијих бајки европске и америчке цивилизације - “Дивљи лабуд и друге приче”, објавио ју је “Архипелаг”. Овај издавач објавио је и збирку “Чаробни папагај и преостали кич” у којој писац Павел Виликовски духовито и иронично слика модерна времена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације