Од Ататурка до норвешких фјордова

В. Н.

недеља, 25. 10. 2015. у 11:33

Од Ататурка до норвешких фјордова
У оквиру пројекта “Вински путеви Србије”, “Адмирал бук” је објавио туристички водич “Винарије и виноградари Србије”, у коме је обрађено 77 винских дестинација

ИАКО по наслову аутобиографска, књига “Моје новосадске и друге године” Јована Дејановића, једног од градоначелника Новог Сада, занимљива је прича о расту једног града и једном животу. “Прометеј” је објавио и књигу “Чарда у Ковиљу, на Аркању” Данке Вишекруне, са мноштвом фотографија које чувају од заборава сад већ несталу омиљену чарду, као и “Шором средом” Боре Остојића о људима, појавама и обичајима у Војводини.

У оквиру пројекта “Вински путеви Србије”, “Адмирал бук” је објавио туристички водич “Винарије и виноградари Србије”, у коме је обрађено 77 винских дестинација. “Свет књиге” је издао трећу путописну књигу академика Радована Вучковића, под називом “Земље и градови” о историји и култури појединих народа, а “Академска књига” “И нова турска писма” Мирка Магарашевића, о Ататурковој Турској - о његовом подизању споменика погинулим непријатељима, одсуству демагогије, визионарском родољубљу због којег је постао симбол турског успона. “Светлост на води: Пут на север” Веселина Марковића (“Архипелаг”) су путописи о Норвешкој, о њеним мање познатим градовима и крајевима, о Ослу и глечерима, о далеком северу и фјордовима, о норвешким митовима и о норвешкој савремености.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације