Матији Бећковићу награда Златни кључ

Ј. И.

16. 10. 2015. у 19:09

Матији Бећковићу награда Златни кључ

Матија Бећковић

НА међународном фестивалу поезије "Смедеревска песничка јесен" Матији Бећковићу уручена је награда "Златни кључ Смедерева"

НА међународном фестивалу поезије "Смедеревска песничка јесен" књижевнику Матији Бећковићу уручена је награда "Златни кључ Смедерева" за укупно песничко дело.

- Откад сам свој живот и судбину везао за танку паучину језика, нисам желео да постанем ништа друго већ оно што сам постао, ни да постигнем ништа више од онога што сам постигао - казао је у својој беседи, захваљујући се на указаној части и награди Бећковић.

Осврћући се на садашњи тренутак, Бећковић је рекао да се налазимо "у времену угрожености језика, вере и нације, у времену у ком је спорно све што нас уједињује, а неспорно све што нас раздваја."

- Некада је уметност била без алтернативе, данас је без алтернативе једино политика. Уместо да култура реформише политику, политика реформише уметност и ликвидира културу - казао је књижевник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Rusofil 2

28.10.2015. 12:44

Matija velicino, dobices jos jedan kljuc. Kad Rusi dodju na Kosmet, dobices kljuceve Prizrena, zasluzio si. Ziveo nam Matija Beckovic !!!