Секи Саблић награда Павле Вуисић

Танјуг

11. 08. 2015. у 12:06

Секи Саблић награда Павле Вуисић

Сека Саблић

Жири наводи да је Саблић својом специфичном глумачком нијансом, непоновљивим шармом и сугестивношћу ликова које је тумачила, сасвим заслужено ушла у ред лауреата

БЕОГРАД - Жири за доделу награде "Павле Вуисић" донео је једногласну одлуку да та престижна награда Удружења филмских глумаца Србије припадне драмској уметници Јелисавети Секи Саблић.

Жири, који чине претходни добитници Михаило Јанкетић, Петар Божовић и Марко Николић, у образложењу наводи да је Саблић својом специфичном глумачком нијансом, непоновљивим шармом и сугестивношћу ликова које је тумачила на филму и телевизији, у више него богатој каријери, сасвим заслужено ушла у ред лауреата награде која носи име великана српске кинематографије.

Награда "Павле Вуисић" дефинише се као награда за животно дело уметнику, за изузетан допринос уметности глуме на филму и ТВ, наводи се у одлуци жирија.

Признање ће бити уручено на отварању јубиларног 50. Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу, 22. августа, у Нишкој тврђави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nauta Brodic

11.08.2015. 17:46

Dele sami sebi magrade koje nazivaju njihovim imena! Ok nema problema! Jedino je smesno sto zamisljaju da su majvazniji segmemt ovoga drustva!