Марко Марковић добитник награде Мангелос

В. Н.

06. 07. 2015. у 14:01

Марко Марковић добитник награде Мангелос
Марковић је био један од петоро финалиста који су се 3. јула представили заједничком изложбом у галерији Ремонт у Београду

УМЕТНИК Марко Марковић добитник је награде "Димитрије Башичевић Мангелос" за 2015. годину. Марковић је био један од петоро финалиста који су се 3. јула представили заједничком изложбом у галерији Ремонт у Београду. Као награду, Марковића чека двомесечни боравак у "Residency Unlimited" у Њујорку и самостална изложба по повратку у Београд.

Награда "Мангелос" већ 14 година додељује се визуелним уметницима до 35. године живота, "за особен и изванредан вишегодишњи уметнички рад, који подразумева заокружено критичко и естетско промишљање и реализацију".

- Марковићев вишегодишњи, предан, посвећен и концентрисан уметнички рад представља комплексну целину засновану на стабилно развијеном систему грађења и испитивања језика и статуса скулптуре - навео је, поред осталог, жири у свом образложењу.

Марковић је рођен 1984. у Београду, а студирао је на београдском Факултету ликовних уметности, у класи професора Мрђана Бајића. Излагао је на више самосталних и групних изложби у Београду, Грацу, Новом Саду.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)