ЈЕДАН од најпознатијих савремених светских писаца, нобеловац Марио Варгас Љоса, данас стиже у Србију. У организацији издавачке куће "Лагуна", која је објавила велики број његових књига, славни писац ће се у Београду и Новом Саду дружити са поштоваоцима његовог дела.

Своју посету Србији, Варгас Љоса започеће у Новом Саду, где ће вечерас, у 19 часова, у Српском народном позоришту бити уприличен "Разговор с писцем". Уводну реч даће проф. др Далибор Солдатић, највећи стручњак за хиспанску књижевност код нас, а потом ће перуанском писцу бити додељена Специјална награда за прозу "Милован Видаковић" Међународног фестивала ПросеФест.

Аутора култних романа "Похвала помајци", "Град и пси", "Разговор у Катедрали", како сазнајемо, посебно радује сусрет са читаоцима.

- Хвала што волите моје књиге, носим лепе успомене из Србије и надам се да ћемо се ускоро поново срести - поручио је Љоса пре две године, у ексклузивном разговору за "Новости".

Обећање је испунио, а нови сусрет са бројним обожаваоцима у Србији очекује га у уторак, 23. јуна од 18 сати у књижари "Делфи" у СКЦ-у.

Славни писац потписиваће своја дела, међу којима су и "Авантуре неваљале девојчице", роман који је две године био најтраженија књига у српским библиотекама.

Непосредно пред долазак перуанског нобеловца "Лагуна" је први пут на српском језику објавила његове мемоаре "Риба у води".