Премијера последњег остварења Ружице Сокић

Р. Р.

13. 06. 2015. у 08:59

Филм "Отворени кавез" редитеља Синише Галића, последњи у ком је играла Ружица Сокић, премијерно ће бити приказан у Дому омладине Београда

Премијера последњег остварења Ружице Сокић

Ружица са Бранком Петрић и Радом Ђуричин у "Три сестре"

ФИЛМ "Отворени кавез" ("Open Cage") редитеља Синише Галића, последњи у ком је играла Ружица Сокић, премијерно ће бити приказан вечерас у Дому омладине Београда.

У овој српско-немачкој продукцији она је имала специјалну улогу, што је, како истиче Галић, била велика част за њега:

- Филм "Отворени кавез" посвећен је Ружици Сокић. Она је глумица која је цео свој живот посветила филму и телевизији, а остала ми је у дивном сећању још из доба мог детињства у бившој Југославији. У овом филму одиграла је лик комшинице Руже, коју је упркос околностима радила с великим ентузијазмом и посвећеношћу. Нажалост, преминула је у току постпродукције филма, тако да је овај пројекат њен задњи филм. Због нашег великог поштовања према једној од најзначајнијих глумица овог региона, желимо да и премијеру посветимо њој и њеној породици - изјавио је Галић, редитељ који је рођен у Београду, а одрастао у Берлину.

"Отворени кавез" снимљен је у та два града, а у њему су учествовали филмски радници и глумци из Србије, Немачке, БиХ, Словеније и Бугарске.

- Чињеница да смо филм снимали на српском, енглеском и немачком језику на самом почетку пројекта била је велики изазов, али смо уз ангажман и ентузијазам филмске екипе убрзо успели да пронађемо наш заједнички језик, јер уметност не познаје границе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације