Пет најбржих посетилаца сајта Новости добиће на поклон књигу Мирослава Антића „Тако замишљам небо” у издању Лагуне. Реч је о збирци песама једног од најчитанијих савремених српских песника.

ДОБИТНИЦИ СУ:

Борис Валтер, Радомир Грабез, Ивица Пашић, Милијана Гавриловић и Милен Борковић.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Потребно је укуцати VN (размак) име и презиме, е-маил адресу и послати на 1055. Вратиће се порука да је СМС примљен. Цена поруке је 36 динара + основна цена поруке.

Имена добитника ће бити објављена накнадно, након провере пристиглих СМС порука, у оквиру овог текста. Сви добитници ће бити обавештени поруком на е-маил адресу, коју су навели у поруци.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Садржајкњиге

За живота славан, с временом све читанији, у трећој деценији после одласка толико популаран да је на друштвеним мрежама окупио стотине хиљада поштовалаца, Мирослав Антић остаје задивљујуће непознат. Први пут у самосталној књизи после 25 година, пред читаоцима свих генерација наћи ће се збирка која би, и да је једина, обесмртила песника.

Аутор легендарног Плавог чуперка, Гаравог сокака, Концерта за 1001 бубањ и десетина антологијских песама, овом збирком, уз Хороскоп, исписује своје песничко завештање. „Тако замишљам небо“, као поетска визија постојања, окупља неке од култних песама међу којима је и Бесмртна песма чији сентенциозни фрагменти представљају најцитираније стихове међу Антићевим читаоцима. Антићев врхунац, песме које интегришу лаку читљивост и дубину исказа, дело које повезује песничко и животно завештање: песнику је испуњена жеља да последњом песмом ове изузетне збирке буде испраћен на своје небо.

Лагунино јединствено издање садржи оригинални испис наслова на омотници која већ деценијама чува аутентични рукопис и ауторов препис куцан писаћом машином, затим почетне строфе исписане ауторовом руком које нас уводе у сваку песму, као и цртеже и веома изражајне фотографије – укомпоноване у аутентичну поетску и визуелну целину која читаоцу пружа непоновљиво искуство открића Антићевог света.