Новости и Лагуна вам поклањају: Приче с дијагнозом Марка Видојковића; Добитници су:

NovostiOnline

17. 03. 2015. у 15:26

Новости и Лагуна вам поклањају: Приче с дијагнозом Марка Видојковића; Добитници су:
Двадесет шест нових прича Марка Видојковића које нас његовим препознатљивим хумором уздижу из непријатне друштвене стварности - овог пута и излетима у фантастичко приповедање
Кристина Малешевић
Вукомир Грубић
Мирјана Лацковић
Дамир Марковић
Милен Савковић

О КЊИЗИ
Нова књига несташног момка српске књижевности "Приче с дијагнозом" од среде, 18. марта, наћи ће се у продаји у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, као и на сајтовима www.делфи.рс и www.лагуна.рс.
У "Причама с дијагнозом" налази се двадесет шест језгровито исприповеданих и тематски разноврсних прозних дела. У њима ћете наићи на: ванземаљце, чудовишта из мрака, острашћене навијаче из фотеље, правог-правцатог инквизитора; на побуњене електричне уређаје, искомплексиране воајере, минијатурни полни орган, романтични абортус и на оружани устанак против паса луталица. То је и даље само делић Видојковићевог приповедачког микросвета. Из приче у причу, оком познаваоца људске душе, аутор прецизно приказује наше животе, задаје крошее заплетима, а нокаутира преокретима, све време вас уздижући из понора непријатне друштвене стварности препознатљивим хумором који у овој књизи постаје урнебесан. Кад би Видојковићева дела била јела, "Приче с дијагнозом" биле би један од његових водећих специјалитета.
"'Приче с дијагнозом' су моја десета књига која излази тачно 15. година откако ми је објављена прва прича, у години у којој пуним 40, и оно што је посебно мени значајно, она излази као 50. јубиларна књига у Лагуниној едицији 'Меридијан'. На тај начин мислим да су се Лагуна и Марко Видојковић спојили у више од једног јубилеја, а читаоци могу да уживају у чак 26 до сада необјављених прича. С дијагнозом", рекао је Марко Видојковић.
"Вештим дефинисањем ситуације и доследном наративном економијом, али и излетима у фантастичко приповедање, који нису били својствени његовим романима, 'Приче с дијагнозом' нам показују једног другачијег Марка Видојковића који ће задовољити своју досадашњу публику и, без сумње, створити нову. Пошто је управо осећај за ново један од заштитних знакова едиције 'Меридијан', логично је да 'Приче с дијагнозом' буду јубиларно, педесето издање ове библиотеке", рекао је уредник Игор Маројевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације