Крушевац: „Бора Михаиловић“ Браниславу Трифуновићу

С. Бабовић

петак, 26. 12. 2014. у 14:39

Крушевац: „Бора Михаиловић“ Браниславу Трифуновићу
Млади глумац добитник је престижне награде која се у Крушевачком позоришту традиционално додељује за допринос позоришном животу Крушевца и Србије

КРУШЕВАЦ – ГЛУМАЦ Бранислав Трифуновић добитник је престижне награде „Бора Михаиловић“ која се у Крушевачком позоришту традиционално додељује за допринос позоришном животу Крушевца и Србије у 2014. години.

- Трифуновић је глумац ванредног сценског промишљања, прецизног и истанчаног позоришног израза, који сваку улогу тумачи са потпуном посвећеношћу и оданошћу позоришној уметности – наводи се у образложењу Комисије за годишње награде и признања градског театра. - Глумачка остварења на сценама Србије и Крушевачког позоришта како у класичним, тако и у савременим комадима, Бранислава Трифуновића чине једним од најзначајнијих позоришних стваралаца данашњице.

Награђени глумац редовно игра у представама Крушевачког позоришта, а запажене су његове улоге у награђиваним представама „Дервиш и смрт“, „Дундо Мароје“, „Тврђава“, „Иза решетака“, „Доктор Нушић“. Комисија у чијем су саставу Мирјана Златановић, Љиљана Стјепановић и Радослав Павловић (председник комисија) одлучила је и да годишњу награду за глумачка остварења додели драмском уметнику Бојану Вељовићу. Признање за изузетне радне резултате припашће Берти Вуковић, пословном секретару позоришта.

Традиционална признања биће додељна у јануару.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације