Хероине Великог рата у Паризу

Г. ЧВОРОВИЋ

21. 10. 2014. у 22:33

Милунка Савић - женско лице Великог рата, назив је изложбе Историјског музеја Србије која је отворена у Културном центру Србије у Паризу

МИЛУНКА Савић - женско лице Великог рата, назив је изложбе Историјског музеја Србије која је у уторак отворена у Културном центру Србије у Паризу. На великим паноима представљене су хероине из Првог светског рата, по тематским целинама.

- Желели смо да оживимо сећања на жене војнике и понекад заборављене хероине, Српкиње и странкиње, у време савезништва, а које су дале неизмерни допринос победи у Великом рату - истакла је за "Новости" Изабела Мартинов Томовић која је урадила ликовно и графичко решење поставке.

Изложба у Културном центру Србије у Паризу, чији су аутори Драгана Спасојевић и Слађана Зарић, а која се одржава у оквиру обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата, трајаће до средине следећег месеца, када се сели у Брисел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Zbogom Juzni Tok

22.10.2014. 09:26

Samo 350 m dalje u Jevrejskom kulturnom centru imate i izlozbu "Da se ne ponovi" o konc-logorima i genocidu u II svjetskom ratu i tijekom ratova u Hravtskoj i BiH. Mozete i o tome koji redak?

Hrvoje

22.10.2014. 19:15

@Zbogom Juzni Tok - @ Zbogom Pameti - Slučajno si "zaboravio" da pomeneš Jasenovac, Gradišku, Pag...

Parizanka

22.10.2014. 13:49

Pa bas je velika guzva tamo u tom nasem centru...Cemu sluzi ta institucija tamo osim za uhlebljavanje partijskih kadrova na racun ljudi kojima se smanjuju plate i penzije?

Чика Профа

22.10.2014. 19:18

Што сте се последњих година сви острвили на тај новокомпоновани израз "хероина", кад се то - откад је века и света - на српском језику каже ЈУНАКИЊА?!?