Признања Вукове задужбине за 2013. у четвртак су свечано уручена Драгољубу Живојиновићу (за науку) и Ђорђу Сибиновићу (за уметност).

Председник Комисије за доделу награде за уметност др Драшко Ређеп је рекао да је ово признање једногласно припало Сибиновићу за "Речник поезије", у издању КОВ, напоменувши да је овај аутор неправедно заобиђен иако је већ дуже присутан на нашој књижевној сцени. Ова збирка представља суштинску новину у српској савременој лирици, оценили су чланови комисије у којој су били и Светислав Божић, Ђорђе Маловразић, Мирољуб Тодоровић, Саша Милетић, Рада Ђуричин и Ђоко Стојичић. Славодобитник је рекао да је његов живот протекао у знаку Вука Караџића и ћирилице. Академик Љубомир Максимовић прочитао је образложење награде која је додељена академику Живојиновићу за књигу Ла Далмазиа о морте, чији је издавач Завод за уџбенике.

Академик проф. др Слободан Грубачић је додао да је у питању студиозно писана књига која се издвојила од осталих дела разматраних за награду.

Живојиновић је рекао да је он први који је отпаковао прашњаве паркете у задарском архиву где је стајала нетакнута грађа о италијанској окупацији овог града. За њега је, нагласио је, било изненађење што су се и највиши представници Католичке цркве у Далмацији отворено противили окупацији далматинске обале, па су по одлуци Ватикана, неки - попут сплитског бискупа Царића - били уклоњени са положаја.