Ускоро филм и серија о Светом Сави

петак, 07. 03. 2014. у 20:33

Ускоро филм и серија о Светом Сави
Продуцент Бојан Маљевић добио је благослов од његове светости патријарха српског Иринеја за снимање филма

ПРВИ играни филм о Светом Сави све је ближе реализацији. Продуцент Бојан Маљевић добио је благослов од његове светости патријарха српског Иринеја за снимање филма, али и серије о првом српском архиепископу и државотворној династији Немањић.

Овај благослов патријарх је дао 30. јануара, уочи обележавања девет стотина година од рођења Стефана Немање, родоначелника Немањића и утемељивача средњовековне српске државности.

Идеја за овај пројекат настала је још пре тридесетак година када је продуцент Бојан Маљевић завршио снимање серије о Вуку Караџићу, за коју је сценарио писао Милован Витезовић. Зато је највероватније да ће се ова сарадња наставити и на филму и серији о Светом Сави.

-Сада је тренутак за филм о Светом Сави, растерећен сваког политичког контекста, а прави да се подсетимо на велике историјске људе и догађаје, кључне за наш народ - каже Маљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

rus

07.03.2014. 23:47

@Seka - nerazumijem ovaj tvoj komentar on je covjek koji je obiljezio srpsku istoriju isve do danas ako si vec ateista znas i sama gdje je tito

posteno govoreci

08.03.2014. 01:51

@Seka - Nikola Tesla je savremenik Svetog Save, ali ajd ti tupadzijama objasni, da je Sveti Sava postao svetac jer je opismenio narod...nazalost mnogi vec imaju ugradjen cip mrznje prema svemu srpskom...tuga brate...

gilepr

08.03.2014. 08:46

@Seka - Ovde nije u pitanju to da je covek ateista...jednostavno je nepismen!!! Nije bio u vrticu, nije bio u skoli, a slova je naucio od babe!A da je slusao babu, verovatno bi znao da je prve skole otvorio Sveti Sava!sramota!!!

Саша

08.03.2014. 18:11

@Seka - Ах Брате,схвати да је комунизам и даначњи нацистички мондијализам,уништио добар део српског народа,и то неповратно.....а њихови неуку кометари и минусеви,уствари нису ни битни,јер ти "људи" нису ни свесни да су живи,јер блеје у ЦНН,Б92 и осталер "реаалистичне" и меродавне изворе информисања.а у прашњавој фици родитења истих,партиска књижица СКЈ,данас су променили 100 странака на влсати,ер јнемају ни срама ни кулуте,на коју се овде позивају њихови "паметни" потомци!

The Clash

08.03.2014. 05:48

Da li će producent Bojan Maljević uzeti u obzir istorijsku činjenicu da je otac St.Save,Stefan Nemanja proganjao Bogumile?I da je i sam St.Sava davao poklone ljudima samo da napuste bogumilstvo i predju u pravoslavlje.Voleo bih znati da li će se prećutati ta istorijska činjenica.

Nik

08.03.2014. 10:43

@The Clash - ..i sad si ti, g-dine Clash, kao vrsni poznavalac ondašnjih prilika, našao za shodno da nam objasniš.Stvarno "ljudi" svašta sebi dozvoljavaju...

gilepr

08.03.2014. 15:13

@The Clash - Stvarno ne razumem. Jel ljudi mrze Svetog Savu? Jel stvarno toliki problem sto je jedan Srbin, u srednjem veku, dosao i opismenio narod? Srbe i dan-danas proganjaju i ubijaju, a zivimo u "modernom dobu" i to je uredu...? Koliko se istorijskih cinjenica precutalo do sad, na nasu stetu...pa neka se precuti i ova. Mozda bude smak sveta zbog toga...

Ненад

27.09.2015. 14:54

Ко сте бре , ви такви људи , где сте расли , срам вас било !