НИШ - Обележавање 80 година од рођења Бранка Миљковића заказано је за 29. јануар, када ће се у нишком Народном позоришту одржати свечана академија. Скупу ће присуствовати и досадашњи добитници награде која носи име чувеног песника.

На свечаности у част Бранка Миљковића беседиће академик Матија Бећковић, а о рано преминулом принцу поезије говориће и многе друге значајне личности. Биће представљен и дупли компакт-диск „Узалуд је будим“ са забележеним аутентичним разговором са Миљковићем на Радио Београду.

- До краја маја треба да буде завршена заједничка спомен-соба Бранка Миљковића и Стевана Сремца, како би се и на тај начин сачувала сећања на ова два књижевна великана. Из градске касе су за ту намену већ стигла прва средства у износу од 200.000 динара - каже председник Одбора Александар Цветковић.

За јун је најављен научни скуп посвећен песнику, на коме ће, по речима декана Филозофског факултета у Нишу, проф. др Горана Максимовића, бити представљени радови који су обрађивани на књижевном и лингвистичком плану.

На конкурсу за награду „Бранко Миљковић“ до сада се пријавило шездесетак аутора.