Тасовац се опростио од Филхармоније

Фонет

четвртак, 19. 09. 2013. у 21:11

Тасовац се опростио од Филхармоније
Министар културе Иван Тасовац, кога је Влада Србије данас разрешила дужности директора Филхармоније, поручио је оркестру и публици да је поносан на све што је заједно с њима урадио за 12,5 година на челу те институције

БЕОГРАД - Београдска филхармонија отворила је вечерас нову концертну сезону, а министар културе Иван Тасовац, кога је Влада Србије данас разрешила дужности директора Филхармоније, поручио је оркестру и публици да је поносан на све што је заједно с њима урадио за 12,5 година на челу те институције.

"Било је ово дивних и чаробних 12,5 година колико смо сви заједно, и с једне и с друге стране бине градили једну дивну институцију као што је Београдска филхармонија", рекао је Тасовац.

Он је саопштио да је, као директор, прошле недеље потписао два документа - уговор за концерт Београдске филхармоније у Карнеги холу у октобру 2014. године, и оставку на ту функцију.

"Хвала вам свима, имаћу сад ту велику част да вас слушам и даље, с ове стране бине", рекао је Тасовац.

Колеге из Филхармоније Тасовцу су поручиле да му желе здравље, срећу и челичне живце, а знање већ има, и да "у другим институцијама културе направи нове филхармоније".

Сезону 2013/2014. Београдска филхармонија отворила је концертом из циклуса "Нове године", којим се обележава јеврејска Нова година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације