Шешир професора Вујића отвара фестивал у Нишу

Д. М.

22. 08. 2012. у 20:55

Шешир професора Вујића отвара фестивал у Нишу
Све спремно за 47. Фестивал глумачких остварења у Нишу, који ће у суботу да отворе пројекције филмова „Шешир професора Косте Вујића“ и „Црна Зорица“

НИШ - Поред 13 филмова из нове домаће продукције која ће и на 47. Фестивалу глумачких остварења публика видети у амбијенту нишке Тврђаве, организатори су осмислили и богат пратећи програм. Члан Дирекције овогодишњих Филмских сусрета, Дејан Дабић, издаваја промоцију монографије посвећене прошлогодишњем добитнику награде „Павле Вујисић“ Петру Божовићу. Биће приказани и омажи глумици Соњи Савић, Микију Стаменковићу и Душану Јањићијевићу.

- Један од „специјалитета“ Фестивала је програм „Етно регион“ у биоскопу „Вилин град“, на коме ће бити приказани филмови из Мађарске („Врата“), Румуније („Иза брда“), Хрватске („Ноћни бродови“) и Македоније („Жена која је брисала сузе“) - каже Дабић. - Очекујемо велико интересовање и за округли сто на тему „Глумац у реклами“ на коме ће поред домаћина овогодишњег фестивала Драгана Вујића Вујкета учествовати и Раденко Ранковић, професор на београдском ФДУ као и многи познати глумци.

„Шешир професора Косте Вујића“ и „Црна Зорица“ отвориће у суботу Филмске сусрете на којима ће бити приказано још 12 филмова. Претпоследњи дан Фестивала резервисан је за српску премијеру црногорског филма „АС ПИК - Лоша судбина“ редитеља Драшка Ђуровића. Пре тога нишка публика ће моћи да ужива у филмовима „Зверињак“ и „Др Реј и ђаволи“ (26. августа), „Устаничка улица“ и „Практични водич са певањем и плакањем“(27. августа), „Парада“ и „Жућко - Прича о Радивоју Кораћу“ (28. августа), „Смрт човека на Балкану“ (29. августа). Фестивал ће 30. августа затворити филм „Оркестар“ Пјера Жалице који није у конкуренцији за награде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације