Марко Николић добитник награде „Павле Вуисић“

Р. Р.

понедељак, 20. 08. 2012. у 21:20

Марко Николић добитник награде „Павле Вуисић“
Нови лауреат престижне глумачке награде, коју додељује Удружење филмских глумаца Србије је Марко Николић
НОВИ лауреат престижне глумачке награде „Павле Вуисић“, коју додељује Удружење филмских глумаца Србије за животно дело је Марко Николић. Популарни позоришни, ТВ и филмски глумац остварио је незаборавне роле у бројним филмовима - „Биће скоро пропаст света“, „Дивље године“, „Девојачки мост“, „Ужичка република“, „Бошко Буха“, „Петријин венац“, „Велики транспорт“, „Кво Вадис“, „Глуви барут“, „Дневник увреда 1993.“, „Држава мртвих“, „Шејтанов ратник“, „Монтевидео, Бог те видео“...

Награда за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму, која носи име великана нашег глумишта и додељује се од 1994. године, састоји се од плакете са ликом Вуисића, монографије и документарне филмске сторије о добитнику.

По традицији, уручује се на Фестивалу глумачких остварења домаћег играног филма Филмски сусрети у Нишу, пред публиком и у присуству свих глумаца и гостију фестивала, који излазе на сцену у част добитника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Marko

20.08.2012. 21:46

To je nagrada za izuzetna dostignuca na filmu! A postavlja se pitanje koje je to velike uloge ostvario na filmu Marko NIkolic? Licno volim ovog glumca, nezaboravni Giga, nezaboravne neke uloge u pozoristu, ali ipak jos nije za Pavla Vuisica... Ima puno glumaca i glumica koji su pre njega na redu....!

Jovana

21.08.2012. 08:08

@Marko - U pravu ste.... Nagrada nosi ime "Pavle Vusic - za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu".... Slazem se da je u pitanju dobar glumac ali nije za ovou nagradu jer se na filmu nije proslavio.... NIti previse igrao... Pre njega je svakako tebalo da dobije Mirjana Karanovic, Lazar Ristovski, Jelisaveta Sablic...