Завршена санација Саборишта у Тршићу

Бета

14. 09. 2009. у 08:29

 На Саборишту у Тршићу завршени су радови на санацији гледалишта и отворене позорнице, која није рађена последње 22 године.

 ЛОЗНИЦА - На Саборишту у Тршићу завршени су радови на санацији гледалишта и отворене позорнице, која није рађена последње 22 године.
Радови који су почели крајем јула, завршени су прошле седмице, а прве посетиоце након реконструкције, сабориште ће примити 20. септембра када ће бити одржана завршна свечаност 75. Вуковог сабора.
Директорка Центра за културу "Вук Караджић" из Лознице Дајана Ђедовић рекла је агенцији Бета да је Министарство економије и регионалног развоја за реализацију овог пројекта издвојило око три милиона динара.
"Радови су били неопходни, јер је дошло до осипања земље на гледалишту, пропали су бетонски стубићи а и плоче на позорници су доста оштећене", казала је Ђедовићева и додала да је читав посао рађен уз сагласност Завода за заштиту споменика из Ваљева.
Гледалиште и позорница на Саборишту у Тршићу урађени су 1964. године, а 1987. године поводом обележавања "Два века Вука' сређивана је само позорница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације