Признање песнику

Д. Б. М.

02. 07. 2008. у 20:16

Признање песнику
У Градској кући у Вршцу у среду је песнику Војиславу Карановићу уручена награда "Васко Попа", за књигу песама "Наше небо"

У ГРАДСКОЈ кући у Вршцу у среду је песнику Војиславу Карановићу уручена награда "Васко Попа", за књигу песама "Наше небо". Награду му је уручио Драгомир Ћурчић, председник Управног одбора Фондације "Хемофарм", а "Песничко перо" Миодраг Бабић, председник "Хемофарма" и почасни председник Скупштине Фондације "Хемофарм".
- Част ми је да у овако лепом здању, у друштву познавалаца и поштовалаца поезије, уручим најпрестижније песничко признање - рекао је Драгомир Ћурчић. - Стихови Васка Попе увршћени су у многе светске антологије песништва као део стваралаштва највећег српског песника савременог доба. Генерације и генерације које долазе учиће његове стихове, а многи песници ће и даље у Попиним стиховима налазити инспирацију. У име домаћина и покровитеља награде, Скупштине општине Вршац, госте је поздравио Чедомир Живковић, градоначелник.
На свечаности је премијерно приказан филма "Живо месо" Васка Попе у режији Ђуре Мрђе, а присутни су имали прилику да уживају у стиховима Васка Попе и Војислава Карановића у интерпретацији глумице Раде Ђуричин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације