УЖИЦЕ - Стална борба против тескобе, порука је ведрих, реалистичних слика Тијане Фишић, изложених у Градској галерији у Ужицу. Београдска сликарка се ужичкој публици представила са 29 уља на платну, насталих у претходне две године. Пастелно плава пространства мора и неба отварају светлије перспективе.

- Живот је наша једина шанса, али он није увек срећан. Скученост, страхови, вишак информација које нам сервирају медији, то није прави живот. Зато ме док сликам, занима искључиво људскост - рекла је сликарка која се може подичити чињеницом да је њено дело "Представа у пролеће", последња слика уврштена у збирку Српског сликарства 20. века, Народног музеја у Београду.
Тијана Фишић је уједно и најмлађи уметник, представљен важном збирком.
- Култура и уметност су заставе којима свака држава најрадије маше, то су највећи домети народа. Нажалост, у ери електронских медија, лако се види да су ове области запостављене - додала је сликарка - Управо то код многих од нас, изазива скученост.
Према новој пракси Ужичке галерије, сликарка је сама отворила изложбу, била је гост и домаћин. Ову прилику је искористила да публику подсети на изложбу, од пре три године, када је у Ужицу излагала са групом "Лада", али и на чињеницу да је члан Уметничког савета Градске галерије.
Изложба слика Тијане Фишић биће отворена до 9. јула.

КАРИЈЕРА
ТИЈАНА Фишић је рођена у Београду 1966. године, дипломирала је и магистрирала на ФЛУ у Београду, члан је УЛУС-а. Професор је на предмету цртање и сликање, Факултета за уметност "Мегатренд". До сада се представила на 11 самосталних изложби у Србији и иностранству.