Сада су у моди розе парадајзи

01. 03. 2016. у 19:30

Сада су у моди розе парадајзи
Они су слатки, укусни и сочни. Постоје домаће сорте - анђелина, круна и воловско срце

РОЗЕ парадајзи улазе у моду! Они су слатки, укусни и сочни. Постоје домаће сорте. Такве су анђелина, круна и воловско срце.

АНЂЕЛИНА Ф1 ВФТм (пинк) је домаћи хибрид розе боје зрелих плодова просечне масе око 200 г. Биљка је бујна и висока, веома родна и стабилна у различитим условима гајења, било у пластенику или на отвореном пољу. Рано зри и бере се целе сезоне. Плод је меснат, срцолик, сочан, умерено чврст, веома сладак и укусан!ВОЛОВСКО СРЦЕ је класична сорта парадајза, розе боје зрелих плодова. Рано зри.

Плодови су веома крупни, сочни, меснати, слатки и укусни. Могу да достигну масу од 1 кг. Гаји се уз ослонац, коље или шпалир. Ово је сорта коју су Шпанци пренели из Новог света још почетком 16. века. Да није добра, одавно би се изгубила.

КРУНА је ниска сорта розе плодова. Плодови масе око 140 г веома су чврсти и меснати, са 2-3 коморе на попречном пресеку. Биљка је слабо бујна и подноси већу густину, нпр. 80 x 40 цм. може да се гаји и из директне сетве. Плодови су отпорни на пуцање и болести које се јављају код биљака које се гаје на земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације