Која врста рекреације одговара вашем хороскопском знаку

Астролог: Марина Јунгић Милошевић

02. 12. 2015. у 22:14

Која врста рекреације одговара вашем хороскопском знаку
Лав воли тенис и аутомобилизам, Вага пилатес, Стрелац се с годинама улењи, а Рибама највише пријају јога и водени спортови

Ован

Толико сте динамични и пуни енергије коју морате негде да “испуцате”, да једноставно презирете одмор што се итекако одражава на ваше здравље. Потребно вам је више сна, мање кафе, а на цигарете заборавите, без обзира што мислите да ваш организам може све да поднесе. Бициклизам, тенис и фудбал су ваши омиљени спортови, мада уживате и у рели тркама. Срце вам, такође брже закуца већ при помисли на рафтинг или банџи скокове, али чувајте вашу слабу тачку, главу.

Бик

Пошто спадате у један од најиздржљивијих знакова, можете да се бавите свим видовима рекреације, мада вам највише одговарају водени спортови, на пример, ватерполо, аквабик, пливање. Редовно вежбање није проблем за вас јер сте упорни, па је све само питање ваше одлуке. Ако нисте неки велики љубитељ гимнастике или аеробика, више шетајте или радите вежбе за вратни део кичме, вашу слабу тачку. И радови у башти могу вам пријати, а због урођеног осећаја за ритам, плес може бити одлична рекреација за вас.

Близанци

Ви волите разноврсност, а ваш нервни систем “вапи” за опуштањем, па зато увек бирате неки нов вид рекреације, како вам не би било досадно. Прија вам и билијар и дворански хокеј, али ћете се радо опробати и у скијању на води или једрењу на таласима. Ипак, вашој природи жељној промена и дружења, одговарају групни спортови као што су кошарка, тенис, стони тенис и мачевање. Кад вежбате, водите рачуна о правилном дисању, јер су плућа ваша слаба тачка.

Рак

Одговарају вам вежбе које можете да упражњавате код своје куће, па нећете погрешити ако купите собни бицикл или стазу за рекреацију. Пошто сте најчешће склони гојењу, леже вам спортови у којима ћете сагоревати калорије, а не повећавати мишићну масу, па су и пливање и аквабик, идеалан избор за вас. Више се крећите и ако сте у могућности, пецајте или шетајте поред реке, језера или се брзим ходом упутите кроз неки леп парк у којем има и фонтана. Старији припадници знака могу уживати и у куглању или боћању.

Лав

Тенис је спорт којим се углавном радо бавите, али и пливање, аеробик, у ствари, сваки спорт који вам даје прилику да с поносом покажете своју физичку лепоту. Имате много енергије и жеље за узбуђењима и аплаузима, па вас “вуку” и аутомобилске трке, рели вожње, али можда бисте понекад могли да се суочите са чињеницом да нећете увек у свему моћи да будете најбољи. Било би пожељно да упражњавате и вежбе за кичму која је, иначе, ваша слаба тачка.

Девица

Лако се замарате, али умете брзо и да се одморите, односно да надокнадите утрошену енергију, па су свакодневне шетње савршена вежба за вас. Потребно вам је да се током дана опустите шетајући кроз природу или брзим ходом поред реке, а мушки припадници знака радо практикују јутарњи џогинг. Одговарају вам и водени спортови, поготово пливање, а за женске припаднике знака, аквабик.

Вага

Пошто сте ви понекад расположени за вежбање и спорт, а понекад не, било би најбоље да ослушкујете своје тело. За вас зато нису напорни спортови, а пријале би вам јутарње вежбе истезања и јачања леђних мишића. Треба да пијете што више воде током дана, а увече би добар избор могао бити, на пример, зумба фитнес, џезерсајз, аеробик или плес. Рекреација по вашој мери може бити шетња кроз природу или баштованство, а за женске припаднике знака – пилатес.

Шкорпија

Ви морате да ослободите своју огромну физичку енергију кроз спорт, јер сте врло издржљиви и упорни, идеални за маратон. Обожавате “адреналинске” спортове попут слободног пењања, планинарења и сплаварења, а немате ништа ни против борилачких вестина. Волите и бокс, али лук и стрелу, односно све активности које захтевају концентрацију и пажњу. Немојте користити спорт као изговор за прикривање емоција, јер би вам то могло донети здравствене проблеме.

Стрелац

Најбољи спортови за вас су тенис, који углавном обожавате било да га играте на терену или посматрате са спортске трибине или на телевизији, и јахање. Млађи представници вашег знака радо се баве спортом, али се с годинама улење. Ви се зато и буквално можете разболети, ако се не крећете довољно, па је брзо ходање као створено за вас. Спортске активности које такође волите су мачевање и сви видови атлетике.

Јарац

Фудбал, планинарење, трчање и шетња кроз природу су ваше омиљене спортске активности, али пошто су вам колена и зглобови осетљиве здравствене тачка, водите више рачуна о њиховој заштити. Ако сте у зрелијим годинама, уместо трчања, покушајте са шетњама или пливањем. Препоручује вам се и гимнастика и “денс” аеробик, ради побољшања крвне циркулације.

Водолија

Ви сте, углавном, добри у свим спортовима, а нарочито вам “лежи” гимнастика. Привлаче вас и екстремни спортови попут параглајдинга, рафтинга или роњења. Одговарају вам спортови који захтевају вештину и размишљање као што су, на пример, мачевање, стони тенис, али и шах, без обзира колико година имате. Нису вам нимало страни ни скијање, а ни тенис у којем уживате било да га играте или гледате.

Рибе

Возите ролере, јер је то одлична вежба за вашу слабу тачку - ноге, поготово листове и стопала. Хокеј на леду, клизање, али и скијање такође вам могу пријати, мада би требало да проводите што више времена у води, па зато пливање и роњење могу бити идеални начини рекреације за вас. Замена за водене спортове може бити јога или нека од источњачких вештина опуштања и истезања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Aleksandar

02.12.2015. 22:41

mom..ni jedna. Nikad nisam mogao da shvatim ljude koji kao zavisni trce svaki dan ili tako nesto, par sati dnevno im prodje u znojenju a isto telo imam kao i oni a ne bi trcao ni copor besnih kerova da me juri