Комплетан старословенски хороскоп

Новости Онлине

12. 11. 2015. у 22:13

Комплетан старословенски хороскоп
Пронађите свој датум рођења у продужетку назива дрвећа и сазнајте много тога о себи

ХРАСТ: 21. март

Храст су поштовали многи народи. Стари Словени придавали су му посебан значај и одлазили испод храста да размишљају и доносе важне одлуке. Ако сте рођени 21. марта, ви сте по правилу снажни и лепи. Жене рођене у знаку Храста могу понекад деловати превише темпераментно и храбро али то им ни најмање не смета да буду женствене и привлачне.

Припадници оба пола рођени у знаку Храста изгледају моћно и остављају утисак велике снаге. Имате огромну енергију и велику стваралачку моћ.

Највише од свега цените своју слободу и личну независност. У исто вријеме веома поштујете туђа права.

ЛЕШНИК: 22.-30. март и 24. септембар – 03. октобар

Ви сте врло енергична и моћна особа. Понекад ваше способности изгледају као магија. Довољно је само да нешто одлучите и нема сумње да ћете то и остварити. Имате велику покретачку енергију и можете бити успешан вођа. Лако прихватате промене, и може се чак рећи да их ви током живота стално спроводите. Стално сте у акцији, увек спремни, и изгледа да је то оно што одржава вашу енергију. Она је заиста непресушна. Наши стари су сматрали да је лешник дрво магије. За вас је карактеристична и огромна интелигенција, и извенредна способност процењивања ситуације. Није препоручљиво бити ваш непријатељ.

ОСКОРУША: 01.-10. април и 04.-13. октобар

Оскоруша је дрво осећајности. Људи који се роде под заштитом овог дрвета умију снажно и много да воле. У стању сте да се потпуно посветите партнеру, али за узврат тражите то исто. Истина је да много тражите, али ви и много дајете. Како то нису сви у стању, а како ви без тога не можете да сматрате једну везу озбиљном, умете страховито да закомпликујете своје љубавне односе. Ипак, ваш први брак је уједно и једини. Веома цените породицу, и тек када се „смирите“ поред једног партнера, и на тај начин остварите емотивну равнотежу, показујете своје највеће способности.

ЈАВОР: 11.-20. април и 14.-23. октобар

Јавор је дрво интелигенције. За особе које су рођене под заштитом овог дрвета карактеристична је стална потреба за новим стварима и новим догађајима. Одушевљено се бацате у нова истраживања. Нови покрети и нови правци увек имају у вама оданог симпатизера. Широких сте видика и стално у потрази за новим идејама. Неки од ваших многобројних планова се ипак, никада не остваре. Једноставно, није немогуће да вам се идеје понекад не поклопе са временом у којем живите. Често идете испред времена и људима је обично тешко да вас прате, да вас у потпуности разумеју и прихвате.

ОРАХ: 21.-30. април и 24.-31. октобар

Орах је дрво ћудљивости. Особе које су рођене под заштитом овог дрвета су често врло стидљиве и несигурне. Емотивни сте и нежни и потребно вам је много времена да се заиста опустите у нечијем друштву. Имате блиставу, практичну интелигенцију, добар сте сарадник и можете бити одличан организатор. У пословној сфери сте највише заинтересовани за материјалне вриједности. Умете практично да осмислите и реализујете сваки посао и да из њега, без много буке, тихо и ненаметљиво, извучете максимум.

ТОПОЛА: 1. – 14. мај, 5. – 13. август, 1. – 8. новембар, 4. – 8. фебруар

Често се за вас каже да сте песимиста. Ипак, ви сматрате да само реално сагледавате ситуацију. Готово увек очекујете најгоре и због тога успевате да спремно реагујете на сваку ситуацију. Детаљни сте и савесни и спремни и на неочекиване незгоде. Сва ова брига и савјесност имају један мотив – ви највише од свега цените своју слободу. Сасвим сте свесни да тек када све беспрекорно обављате, имате могућност да будете увек испред свих. Вама је за остварење ваше слободе потребна мирна савест, а то је могуће само ако све своје послове и односе одржавате јасним и чистим.

КЕСТЕН: 15.-24. мај и 08-21. новембар

Кестен је дрво правичности. Људи кестенови просто не могу да се уздрже од реакције ако примијете неку неправду у околини. Одмах реагују, и због тога лако себи створе непријатеље. Због недостатка дипломатије лако се нађете између две ватре и можете имати честе сукобе са околином. Врло сте импулсивни и раздражљиви. Ваша девиза је: што на уму то на друму, па нека се снађе како ко уме. Свака неправда вас дубоко додирује и можете се рано разочарати у људе. Најчешће, људи кестенови су лепи, али често вам недостаје грациозност. Личите понекад на ратнике, пре него на плесаче, али са изузетним шармом. Међутим, такав изглед често у себи крије дубоку емоцију. Врло сте сензуални и емотивни.

ЈАСЕН: 25. мај – 03. јун и 22. новембар – 01. децембар

Јасен је дрво амбиције. Људи који су рођени по заштитом јасена су обично врло лијепи, и често уображени. Ипак, свима се допадате. Обично у животу много постигнете управо захваљујући томе.Имате велику жељу за успјехом и исто толике способности на располагању. Ваша интелигенција је готово интуитивна. Збуњујете околину проницљивим и вештим закључивањем. Понекад вам припишу и неке магичне моћи захваљујући вашим заиста „чудесним“ способностима.

ВИШЊА: 04.-13. јуни и 02.-11. децембар

Ово је дрво уметности. Оно што вас покреће у животу је лепота и тражите је свуда око себе. Ваша лепота је врло често хладна и дешава се да имате охол израз. Умијете да презирете све, и да вас не занима ништа осим суште лепоте. Најчешће вас више занима апстрактни изглед и само привид ствари. Суштина је вама мање битна.Волите дисциплину и послушност. Често се бавите спортом, гимнастиком или дијетом да бисте остали у доброј форми. Ви најчешће и јесте у доброј форми без обзира како је стекли. И заиста, ви као да спорије старите.

Разлог је свакако ваш труд. Много ћете уложити да бисте сачували виталност и добру кондицију. Исто очекујете и од других.

СМОКВА: 14.-20. јуни и 12.-21. децембар

Смоква је дрво осећања. Људи који су рођени под заштитом овог дрвета су зато врло осетљиви. Сентиментални сте, благи, честити и веома добронамерни. Па ипак, често нисте срећни. Непријатељство других вас веома боли, али му се не супротстављете. Ако вас људи разумеју, веома сте срећни, али сами се тешко одлучујете на објашњавање и убеђивање. За то вам је, као и самом дрвету потребно много простора и много топлине. Понекад сте у свакодневном понашању себи наметнули превише забрана и правила. Трудите се да одредите сопствени кодекс који је најчешће веома строг.

БРЕЗА: 21. јуни – летња дугодневница

Ово је дан који има највише светлости и то људе – Брезе чини врло лепима, елегантнима и префињенима.Обично сте пуни живота, живахни, ведри и заразно доброг расположења. Лепо сте васпитани и радо виђени у сваком друштву. Наклоњени сте списатељству и издаваштву и поседујете неки збуњујући и неухватљив шарм.Врло сте емотивни и држите до правде. Можете много да учините за добробит других. Доброћудни сте, али и непопустљиви и неумољиви. У неким ситуацијама умете да будете и конзервативни. У љубавним односима сте понекад меки и као да нисте превише заинтересовани.

БУКВА: 22. децембар

Врло сте достојанствени и лепи, и много боље изгледате у старости, него у младости. Године вам дају неки посебан шарм и ви спадате у ону врсту људи којима седе власи на сљепоочницама изврсно стоје.Веома вам је стало да сачувате лијеп изглед, тако да много времена трошите на дијете, вежбање и сличне ствари. Лако се одлучујете да у недостатку другог решења прибегнете пластичним операцијама или било чему што ће сачувати вашу младост. Волите да се лепо облачите, отмени сте и елегантни.У љубавном животу нисте превише маштовити, мада умете искрено да уживате у размењивању нежности.

ЈАБУКА: 22. јуни – 04. јули и 23. децембар – 01. јануар

Људи – Јабуке су посебно обдарени. Многи народи су јабуку сматрали за дрво љубави. Због тога су људи рођени под заштитом овог дрвета најчешће врло лијепи и изразито привлачни. Осим тога ви готово да стално мислите на љубав. Много причате о љубави, а секс и еротику волите више од свега. Велики сте емотивац. Вама није потребан подстрек или подстицај за љубав. Ви сте готово стално заљубљени.

Али ипак, и поред свих ових особина умете да уђете у брак из рачуна. При том имате много својих »тајних« доживљаја.У љубави, као и иначе у животу првенствено се ослањате на своја осећања.

ЈЕЛА: 05.-14. јули и 02.-11. јануар

Јелу сматрају дрветом мистике. Ви показујете велико интересовање за музику, старине, тајне… Жене рођене у знаку Јеле веома воле накит и умију елегантно да га носе. Прија вам окружење у којем има уметничких или античких предмета. Поштујете традицију и обично волите стилски намештај.

Врло сте стабилног здравља и дуго живите. Ипак, са вама је понекад тешко живети. То вас доводи у врло неугодне, и понекад врло болне конфликтне ситуације. Ви признајете своје слабости и свесни сте да понекад правите пропусте. Вама није страна ни лукавост и често умете да невољу преокренете у своју корист.Ви сте врло интелигентни, максимално савесни и крајње истрајни.

БРЕСТ: 15.-25. јули и 12.-24. јануар

Брестови су дрво правичности. Људи који су рођени под заштитом овог дрвета су врло лепи, најчешће високи и добро грађени. Жене су лепотице које привлаче свачију пажњу. Мушкарци су врло шармантни заводници и до касних година лепо изгледају, иако су склони гојазности. Имате изузетан смисао за правду. Због тога не штедите ни себе ни друге. Ипак, искрени сте пријатељи, и на вас се човек може ослонити. Ви сте отворени и искрени чак и када то чините на своју штету. Мирољубиви сте и зрачите спокојем. Брижни сте у односу на друге, а посебно када је ваша породица у питању.

ЧЕМПРЕС: 26. јули – о4. август и 25. јануар – 03. фебруар

Чемпрес је дрво верности. И у љубави, и у послу, и у пријатељству. То је ваша права природа. Кажу да се жене – Чемпреси заљубљују само једном у животу. Умете да се прилагодите различитим условима живота и добро се сналазите у новим ситуацијама. За вас је лако, јер се задовољавате са малим. Ваш мото је : „није богат онај који много има, него онај који мало жели“. Ова се изрека може успешно применити на људе рођене под заштитом Чемпреса. Желите да се сами пробијате кроз живот, ослањајући се само на своје снаге.

БАДЕМ: 14.-23. август и 09.-18. фебруар

Бадем је дрво оптимизма.За вас је карактеристично да се врло брзо и лако прилагођавате готово свим ситуацијама. Пословично сте снажни и здрави и пуни оптимистичког самопоуздања. Често вам се догађа да улазите у романтичне љубавне авантуре и потребно вем је много среће и вештине да се из њих извучете без тежих последица. Када волите веома сте осећајни, сентиментални и нежни. Волите освајање. Потребна вам је љубав да бисте преживели.

Уживате и у дружењу. Успешни сте у друштву, великодушни и умете да будете заиста дарежљиви. Веома цените уметност, а највише музику и игру. Волите људе и добар провод.

БОР: 24. август – 02. септембар и 19.-29. фебруар

Бор је дрво префињености и људи који су под његовом заштитом су нежни, чисти и сматрају за питање опстанка живот у пријатној околини. Волите скупе предмете, луксузно намјештене станове и лепу гардеробу. Склони сте перфекционизму и не волите на пола урађене послове. Не подносите прљавштину, сиромаштво, вулгарност. Понекад сте приличан егоиста, мада умете добро да одглумите нежне осећаје. Ви увек знате шта желите и упорни сте у борби да то и добијете. Чак и очигледан пораз не може да вас поколеба.

ВРБА: 03.-12. септембар и 01.-10. март

Изузетно сте сензуални. Наши стари су сматрали да се испод врба скупљају духови. За људе који су рођени под заштитом овог дрвета, кажу да имају склоности ка духовном животу и да су често видовити. Ваша интуиција је некад толико јака да вам заиста може служити као „шесто чуло“. Имате филозофски став према животу. Прихватате и зло и добро и свесни сте да је живот пун успона и падова. Такав став вам даје способност да свку ситуацију прихватите уз добру равнотежу.Вама је, као и дрвету врби потребно много воде и топлине. Нежни сте и сетни. Понекад сте склони и меланхолији. Иако волите сањарење, пејзаже, размишљање и сећање на бивше љубави, за вас се не може рећи да сте тужни.

ЛИПА: 13.-22. септембар и 11.-20. март

Сматра се да је липа дрво чаролија и чаробњака. Људе који су рођени под његовом заштитом имају велику склоност ка тајним друштвима и организацијама. Страсно их занима окултизам и све натприродно или необјашњиво.Веома волите комфор и сигурност, али можете да се прилагодите разним условима живота. Врло сте лијепи у младости, али са годинама показујете тенденцију ка гојењу.Имате практичну интелигенцију и велики таленат за прецизне послове. Често претерујете са уредношћу и педантеријом и тиме замарате своје најближе. Обично у љубави дајете мало од себе, али када се предате захтевате за узврат једнаку преданост и верност. Ако се та очекивања не испуне, можете и да се разочарате.

ТРЕШЊА: 23. септембар – јесења равнодневница

Људи – Трешње су тужни кад год не сија сунце. Воле топлоту и светлост. Често патите и од реуматизма, и радо у старости одлазите у приморска места. Неки аутори овакве особине приписују дрвету маслине, уместо трешње и то управо због ове особине. Познато је да дрво маслине изузетно воли топлоту и светлост. Ви сте мирољубиви, мудри и не волите насиље. Живите по својим правилима и пуштате друге да живе по својим. Врло сте дискретни и увиђавни. Имате веома много разумевања за туђе слабости иако им ви нисте склони. Када вас неко превари, тада једино и буквално полудите. У стању сте да у бесу урадите сасвим непромишљене ствари.

(балканеxпресс.цом)Пратите нас и путем иОС и андроид апликације