У Нишу представљен највећи магарац у Србији

Танјуг

недеља, 12. 10. 2014. у 16:45

У Нишу представљен највећи магарац у Србији
Карневалска поворка животиња, кућних љубимаца и тридесетак коња и магараца, међу којима је био и највећи магарац у Србији, данас је означила крај Фестивла заштите животиња на Нишком сајмишту

НИШ - Карневалска поворка животиња, кућних љубимаца и тридесетак коња и магараца, међу којима је био и највећи магарац у Србији, данас је означила крај Фестивла заштите животиња на Нишком сајмишту, којим је обележен Међународни дан заштите животиња.

Могле су се видети домаће животиње, ретке врсте птица и ситне животиње, а организатори овог догађаја чланова Удружења "Зоо планет", давали су савете о чувању и неговању животиња. Радознали малишани имали су прилику да јашу пони коњиће.

"Наш циљ је да на интересантан начин представимо деци како да се опходе према куцним љубимцима и према свим животињама, да утичемо на повећање толеранције и ненасиља, као и да пошаљемо поруку свету из Ниша, са карневала поводом светске недеље заштите животиња", изјавио је за Тањуг Душан Стојановић, координатор Удрузења Зоо планет.

На карневалу животиња учествоале су домаће животиње које су доведене у град како би се деци из урбаних средина омогућило да их виде.

"Педставили смо Балканског магарца и највећег магарца у Србији који је дошао из Македоније. Представили смо интересантне расе коња. Неке од њих су аутохтоне. Ту је и Амерички пинто коњ, који је изузетно интересантан", рекао је Стојановић.

Коментари (7)

Joca Zoolog

12.10.2014. 17:15

Garantujemo da je "ON" poreklom iz Crne Gore. Oni uvek imaju najveceg ..... i najglasnijeg M...... u Srbiji.

pc

12.10.2014. 23:24

On je najvisi magarac. Najveci magarci su u nasoj "eliti" koja nas je dovela do bede.

Novi Sad

13.10.2014. 01:50

U Srbiji ima puno kandidata za najvećeg magarca, ali ubedljivo najveća konkurencija je u parlamentu.

Dragan

13.10.2014. 09:46

Nije ,nije to najveći magarac u Nišu.Ima mnogo većih magaraca na čelnim funkcijama u gradu.Ali na žalost moram da konstatujem da ima i onih koje smo uvezli,dođoša,tako da nam je bazna ergela sve tanja!!!

mudri

26.11.2014. 23:56

Tacno je to da u Nisu ima i vecih od ovih na slici samo je razlika u tome sto ovi pasu travu i brste lisce a oni pasu kavier i brste evrice, ovi imaju vezan konopac na vratu a oni vezanu kravatu, ovi znaju tacno vreme pa ricu u 12 sati a oni gledaju na rolekse da vide kad mogu da zbrisu kuci - magareca posla.