Ако је и вама домаћи сок од парадајза један од омиљених, ових дана сигурно размишљате о спремању хранљивог и укусног напитка у којем ћете уживати преко зиме. То није лако посао, јер је за неколико десетина литара сока, потребно купити, допремити, а затим и ољуштити велики број црвених плодова.

Ипак, постоји начин да вам меки парадајз не представља проблем, јер се тешко љушти. Направите веома мали рез на доњој страни сваког плода, па их потопите у кључалу воду 30 до 60 секунди.

Или, уколико вам је лакше, прелијте парадајз врелом водом. После 30-ак секудни га брзо пребаците у ледено хладну воду (најбоље је да ставите коцке леда) и бићете изненађени са којом лакоћом ћете огулити танку кожицу.