БОЉИ ОД ХЕМОТЕРАПИЈЕ: Откријте невероватну моћ ове биљке

NovostiOnline

среда, 11. 11. 2015. у 13:32

БОЉИ ОД ХЕМОТЕРАПИЈЕ: Откријте невероватну моћ ове биљке
Ђумбир може смањити величину тумора простате за 56%. Друга студија је показала да је ђумбир 10.000 моћнији од хемотерапије приликом лечења рака дојке

За куркуму се већ дуго зна да има лековита дејства и да даје одличне резултате у лијечењу рака, али сада нова истраживања показују да је ђумбир исто толико моћан као алтернативни третман у борби против рака.

Студија са универзитета у Џорџији је потврдила да ђумбир може смањити величину тумора простате за 56%. Друга студија је показала да је ђумбир 10.000 моћнији од хемотерапије приликом лечења рака дојке.

Матичне ћелије рака узрокују читав спектар тумора, а не само рак дојке. Ове ћелије су одговорне за стварање различитих подтипова ћелија које стварају колонију тумора. Иако ћелије рака чине само од 0.2 до 1% тумора, оне су скоро “бесмртне”.

То значи да су матичне ћелије у стању да се обнове, отпорне су на конвенционална хемотерапеутска средства, способне су за дeобу и стварање нових колонија тумора. Једини начин да се у потпуности превазиђе болест је да се униште матичне ћелије рака унутар тумора.

Нова студија показала је да је састојак у ђумбиру познат као шогаол веома активан антиканцерогени састојак. Овај састојак се производи када се коријен ђумбира осуши или скува. Постоји нешто врло специфично код овог састојка што га чини супериорним у односу на хемотерапију.

Истраживачи су установили да само ова компонента ђумбира убија ћелије рака, остављајући здраве ћелије нетакнуте. То га веома разликује од конвенционалних третмана рака који не приказују ту врсту селективне цитотоксичности, што значи да заиста могу нашкодити пацијенту.

Када је ријеч о раку дојке, шогаол значајно утиче на ћелијски циклус што доводи до брже смрти ћелија рака, и то кроз индукцију аутофагије. Такође, шогаол спречава формирање чворића рака. Међутим, то није једина добра ствар у вези са овим запањујућим састојком.

Ова студија је такође открила да је 6-шогаол 10.000 пута ефикаснији у убијању матичних ћелија рака. Он зауставља формирање тумора и оставља здраве ћелије у животу.

(wебтрибуне.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Logic

11.11.2015. 13:56

Turmeric (curcuma) i đumbir (zingiber, ingver) su bliski rođaci. Ipak, oprezno sa upotrebom, iz mnogo znanih i nama neznanih razloga. Nemojte da prihvatate recepte svake dobronamerne komšinice, proučite dejstvo i sadejstvo za sebe. I oprezno sa izvorima na internetu, takođe.

Emica

12.11.2015. 14:41

@Logic - Pristalica sam zdraog nacina ishrane, i po ovom i slicnim savetima o super hrani u koju spada chia, quinoa, djumbir, avokado, manuka med i sl. zivecu bar 150 godina!!!!

Uvek 10000 hiljada

11.11.2015. 18:16

Na internetu sam našao opis više biljka čiji sastojci navodno ubijaju ćelije raka i uz svaku se gotovo obavezno navodi da 10000 ( deset hiljada puta ) efikasnije ubija ćelije raka od hemioterapije. Znači nije 100% nije 200% --300% posto efikasnija nego deset hiljada puta efikasnija !? Verovali ili ne !!! Nisam pristalica hemioterapije ali i od ovoga ispiranja mozga mi se muči !!!

Viki

12.11.2015. 17:46

Drzala sam plasticnu kasicicu u djumbiru i kasicica je posle izvesnog vremena bila izbrazdana uzduznim pukotinama.Pridruzujem se misljenjima da se i djumbir i kurkuma dozira samo kao biber radi ukusa.Ne verujem u lekovitost.