Београђанима и поред короне потребне услуге Беби сервиса, који ради у пуном капацитету: Дадиље увек тражене

А. ВОЈИНОВИЋ

четвртак, 09. 07. 2020. у 20:30

Београђанима и поред короне потребне услуге Беби сервиса, који ради у пуном капацитету: Дадиље увек тражене

Суграђанима је на услузи 140 дадиља

Одређени број родитеља одустао од ове услуге, јер ради од куће
ЗА БЕБИСИТЕРКЕ престоничког "Беби сервиса" нема паузе. Све већи пораст броја оболелих пацијената од вируса корона у Београду није спречио да дадиље као и до сада запосленим Београђанима свакодневно чувају малишане. Највећи број суграђана одлази редовно на посао у фирме, па им је индивидуалан начин чувања деце и даље преко потребан. Међутим, одређени број родитеља који су се вратили да раде од куће, привремено је одустао од ове услуге.

Како су за "Новости" истакли из Секретаријата за образовање и дечју заштиту, "Беби сервис Београд" ради у пуном капацитету од када је проглашена пандемија вируса корона, а запослене бебиситерке придржавају се прописаних мера заштите.

- С обзиром на то да највећи број родитеља који су корисници услуга "Беби сервиса" и сами имају радну обавезу, неопходно им је чување и збрињавање деце. Дадиље "Беби сервиса" су у обавези да се придржавају прописаних мера заштите. Обезбеђена је заштитна опрема - маске, рукавице и дезинфекциона средства, уз јасне информације о томе како се користе и одлажу на правилан начин. - објаснили су из надлежног секретаријата за наш лист.

Неколико родитеља у претходном периоду ипак је привремено отказало услуге "Беби сервиса", рекли су нам у Секретаријату за образовање и дечју заштиту, пошто су поново прешли на рад у кућним условима, па им дадиље у овом случају нису потребне док се не врате на посао у фирме.

После укидања ванредног стања, телефони престоничког "Беби сервиса" непрекидно су звонили, јер су суграђани морали да се појаве на својим радним местима, а малишане су морали некоме да оставе на чување. Већина се одлучила за приватне услуге, пошто још нису смели да препусте децу колективима у градским вртићима, а баке и деке нису долазиле у обзир због опасности од заразе најстаријих. Врло брзо свих 140 дадиља било је упослено, па су суграђани морали да се сналазе на другом месту.

Чување једног детета четири сата дневно током једног месеца кошта 27.435 динара.


МЕДИЦИНАРИМА НАЈВИШЕ ПОТРЕБНЕ

ТОКОМ ванредног стања бебиситерке су радиле пуном паром пошто су многи Београђани на послу проводили и по више од 12 сати, па су се у неким породицама смењивале по две раднице. Највише су их ангажовали медицински радници или запослени у кризним штабовима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације