Све престоничке општине поштују препоруке, а поједине су појачале мере заштите: И баријере на шалтерима

А. В. В. - В. Т.

четвртак, 09. 07. 2020. у 19:00

Све престоничке општине поштују препоруке, а поједине су појачале мере заштите: И баријере на шалтерима

Палилула

Негде се службеници смењују због напора које ствара ношење заштитне опреме
ПРЕСТОНИЧКЕ општине придржавају се препоручених мера заштите од вируса корона и даље послују у редовном режиму, односно, нису донеле одлуку да скрате радно време због повећаног броја оболелих пацијената од ковида 19 у Београду.

Сви радници морају да носе заштитну опрему, а број странака које долазе у градске управе како би обавиле одређени посао је ограничен.

На улазима је постављена дезобаријера, а суграђанима се пре уласка мери температура.

Међутим, има општина које су обезбедиле додатну заштиту за запослене који раде на шалтерима и инфо-пултовима, попут Звездаре, Раковице и Вождовца.

СТРАНКЕ САМО СА МАСКОМ СУГРАЂАНИ који долазе у градске управе, такође, морају да се придржавају препоручених мера заштите од вируса корона. У општине не могу да уђу без маске на лицу, уколико не угазе у постављене дезобаријере и ако не измере температуру.

- Сви шалтери у писарници - шалтер сали, као и на инфо-пулту и пријавници ГО Звездара благовремено су обезбеђени одговарајућим наградним фиксним баријерама од плексигласа, које су уграђене у одговарајућим металним профилима - објашњавају, за "Новости", из ГО Звездара. - Предвиђено је и стриктно прописано физичко растојање, дистанца између странака од два метра, које је и физички обележено у простору писарнице. У одређеном тренутку на шалтеру се могу налазити максимално две особе - једна која је на самом шалтеру, а друга која чека на обележеној дистанци од два метра.

За разлику од Звездаре, градске општине Вождовац, Сурчин и Палилула унутар зграде пуштају само по једну странку, док су остале дужне да чекају свој ред испред улаза. Радно време свих општина је од 7.30 до 15.30, а како су нам испричали из Општине Раковица, код њих се радници током смене смењују због напора који им свакодневно ствара заштитна опрема.

Звездара

- Запослени на шалтерима Градске општине Раковица због отежаних услова рада - ношења маски и рукавица - смењују се у току радног времена - навели су за наш лист из ове локалне самоуправе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације