Чинимо све да Београд не оде у карантин: Весић о могућим мерама у престоници

Танјуг

уторак, 07. 07. 2020. у 09:16

Чинимо све да Београд не оде у карантин: Весић о могућим мерама у престоници

Горан Весић / Фото Танјуг

Ми све чинимо да Београд не иде у карантин, чинимо све да Београд заиста изађе из ове ситуације са зараженим људима тако што ће се тај број смањити", рекао је Горан Весић, заменик градоначелника престонице

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да се чини све да Београд не оде у карантин због великог броја заражених вирусом корона, али и навео да ће морати да се примене драстичније мере, уколико се ситуација погорша.

"Не бих спекулисао са тим да ли ће Београд ићи у карантин или не. Ми све чинимо да Београд не иде у карантин, чинимо све да Београд заиста изађе из ове ситуације са зараженим људима тако што ће се тај број смањити", рекао је Весић у укључењу за ТВ Прва.

Упитан о писању штампе да Београд иде у карантин идућег викенда, Весић каже да карантина неће бити, уколико се будемо придржавали свих мера заштите и уколико се смањи број заражених.

"Увек постоји та могућност да, уколико се ситуација погорша, наравно, мораћемо да применимо драстичније мере", рекао је заменик градоначелника.

На наводе да је једна од тих драстичнијих мера "закључавање" Београда увече од 23 сата до седам часова ујутру, Весић каже да је то можда могуће само под условом да се ситуација не побољша.

Према његовим речима, уместо журки по клубовама, сада се после 23 сата праве приватне журке, организовано се из Београда после 22 сата иде у Нови Сад на журке.

Заменик градоначелника је рекао да део младе популације очигледно не разуме у каквој се опасности налази и навео да је био у једној од болница у којој је видео људе од 20 година који су у тешкој ситуацији.

"Не могу да схватим да не могу да разумеју да су и они изложени. И поред апела и даље имате људе који организују журке као да се ништа не дешава. За такве људе немате другог начина осим оштре санкције, јер је очигледно то једини језик који они разумеју", рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

maniks

07.07.2020. 09:49

Zatvaranje Beograda nije dobra ideja, bilo bi bolje ponoviti utakmicu Partizan - Zvezda, pa proslavu Zvezdine penal titule i sva druga takmicenja naravno ulaz na stadione slobodn kao i sva okupljanja.

Mira Jankovic

07.07.2020. 11:43

evo mene opet zasto u Pozarevcu ne nose maske svi u zatvorenim ptostorijama. u ptodavnice ulaze jedni nose maske a vise njih ne.

Mrki

07.07.2020. 11:48

Može Njujork, Peking, Melburn a ne može Beograd? Zato ćemo svi nadrljati....

Posmatrač iz Nemačke

07.07.2020. 17:58

Činite sve a nećete da zatvorite kafane u kojima se orgija do 23 sati. Jeli vi stvarno mislite da virus "radi" tek posle 23 sati i "napada" ljude kasnije? Ovako "drugo poluvreme" pandemije biće još žešće! Srbin se može privići na red i obaveze samo strogoćom, zabranama i "debelim" kaznama, odmah, na licu mesta! Kukumačenja, moljakanja i apelovanja na svest ljudi kod nas, nažalost, ne pale! Nemačka ima 82 miliona stanovnika i dnevno se zarazi 400 ljudi. Isto kao u SRB sa 7 miliona ljudi!

Lara

08.07.2020. 08:31

Beograd treba isprazniti svi koji su iz unutrasnjosti i poslatri svojim kucama i tek onda zatvoriti Beograd. Ono sinoc je bilo uzasno te horde huligana treba razbiti i pohapsiti