Дечак (11) КРИТИЧНО после ПАДА са зграде Дома Дринка Павловић: Лекари надгледају његово стање, прогнозе незахвалне

Ш. М.

уторак, 07. 07. 2020. у 06:35

Дечак (11) КРИТИЧНО после ПАДА са зграде Дома Дринка Павловић: Лекари надгледају његово стање, прогнозе незахвалне
М. С. се и даље налази на јединици интензивне неге
СТАЊЕ дечака М. С. (11), који је 2. јула пао са трећег спрата зграде Дома за децу и омладину "Дринка Павловић", и даље је критично, рекли су за "Новости" у Ургентном центру.

Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је у петак, 3. јула, поступак контроле законитости и правилности рада ове социјалне установе.

Дечак је, према незваничним информацијама, играјући се покушао да пређе са терасе на терасу објекта на око 10 метара висине, али се оклизнуо и пао. Он је са тешким повредама главе хитно пребачен у Ургентни центар, где су га доктори одмах оперисали.

- М. С. се и даље налази на јединици интензивне неге и његово здравствено стање је и даље критично - кажу за "Новости" у Ургентном центру. - Лекари стално надгледају његово стање, али су прогнозе и даље незахвалне.

Од Дома "Дринка Павловић" тражено је да у року од 15 дана достави детаљне информације о свим чињеницама и околностима тог догађаја, о до сада преузетим активностима у циљу утврђивања евентуалне одговорности запослених за незгоду, као и копију целе документације.

Надлежни из Дома још се нису оглашавали поводом овог случаја. Такође, улаз у ову социјалну установу није могућ због пандемије вируса корона и поштовања епидемиолошких мера.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације