Радници Чистоће честа мета напада

А. З. К.

субота, 04. 07. 2020. у 13:30

Радници Чистоће честа мета напада

ХИГИЈЕНА Радник "Чистоће" на послу/Фото: П.Милошевић

Напади на раднике Градске чистоће нису реткост, а, како су нам рекли, најчешће настају када се суграђани затекну у тренутку док запослени чисте улице

ПРОТИВ жене, која је у четвртак напала раднике ЈКП "Градска чистоћа" на Звездари, биће поднета кривична пријава, а како су рекли у овом предузећу, они ће учинити све како би заштитили своје запослене. Напади на раднике Градске чистоће нису реткост, а, како су нам рекли, најчешће настају када се суграђани затекну у тренутку док запослени чисте улице.


- Немамо евиденцију колико је тачно напада било од почетка године, али обично се завршавају на вербалном конфликту. Дешавало се као и у четвртак да неко и физички насрне на њих, али, срећом, то није тако често - рекли су нам у овом предузећу.


Како се наводи у саопштењу ЈКП "Градска чистоћа" у Шабачкој улици, жена је прво пришла возачу цистерне и уз погрдне речи тражила да прекину са прањем, јер се вода слива у њен одвод. Након што јој је он рекао да поднесе пријаву погону на Звездари, незадовољна овим одговором насрнула је физички на раднике који су прали улицу.


Директор овог предузећа Марко Попадић рекао је да постоји много начина да се проблеми реше, али да овакав чин није један од њих.


- Поносан сам на наше запослене што су сачували прибраност и нису узвратили насиљем. Увек ћу се трудити да их заштитим. Они одржавају хигијену у Београду, и током ванредног стања свој посао су обављали предано - изјавио је Попадић. - Недопустиво је да они буду мета на коју ће незадовољни грађани искаљивати бес.


СВАЂА У ПОГОНУ


У ФЕБРУАРУ у погону на Палилули један човек ушао је унутра, иако се оглушио на упозорења обезбеђења. Мушкарац је потом вербално напао возача покушавајући да га испровоцира и изазове физички обрачун. Радник "Чистоће" остао је прибран, а мушкарац је потом почео да удара у камион уз речи "да ће их све побити".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације