Таксисти обазриви упркос врућинама: Прозори отворени, клима по захтеву муштерије

А. ВОЈИНОВИЋ

субота, 04. 07. 2020. у 12:22

Таксисти обазриви упркос врућинама: Прозори отворени, клима по захтеву муштерије

Фото: К.Михајловић

Таксисти се и даље, из предострожности, пре одлучују да током вожње држе широм отворене прозоре
ВИСОКЕ температуре које су од прошле недеље запљуснуле престоницу утицале су да градски челници нареде да се клима- уређаји укључују у свим возилима јавног градског превоза. Врућине има и код такси превозника, међутим, код њих је ситуација мало другачија. Таксисти се и даље, из предострожности, пре одлучују да током вожње држе широм отворене прозоре, док климу пале само по захтеву муштерије.


Како је за "Новости" истакао председник Савеза такси удружења Србије Александар Бјелић, сви таксисти отварају прозоре у својим возилима за време превоза странака јер је, ипак, у питању мали простор.


- Све време држимо отворене прозоре у возилима док превозимо путнике, а клима-уређаје укључујемо ако странка то затражи. Пошто је у аутомобилима мали простор, трудимо се да на овај начин смањимо ризик - објашњава, за наш лист, Бјелић.

Заштитна опрема код таксиста је такође обавезна, а како наводи наш саговорник, сви таксисти уредно носе маске на лицу током вожње престоничким улицама.

С друге стране, и путници нису ништа мање неодговорни и већина суграђана без маске не улази у такси.


- Сви таксисти имају заштитну опрему и све време је носе. Већина путника заиста носи маске када се вози таксијем. - наводи Бјелић - Рецимо, од десет странака које лично ја превезем, осам носи маске.


ГСП ХЛАДИ ОД СУБОТЕ


РАСХЛАДНИ уређаји у возилима престоничког јавног превоза почели су да се укључују од суботе, 27. јуна. Одлуку о укључивању клима у аутобусима, трамвајима и тролејбусима донео је Секретаријат за јавни превоз. Ова одлука се поштује, али ипак има и возила у којима је хлађење "природно" из различитих разлога.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације