У току тестирање будућих првака: Највећа гужва у Миријеву

Б.Борисављевић

субота, 04. 07. 2020. у 13:41

У току тестирање будућих првака: Највећа гужва у Миријеву

Илустрација/ Фото: Depositphotos

Родитељи доводе децу у заказане термине, уз поштовање мера
У ОСНОВНИМ школама у току је тестирање будућих првака, а "оцењивање" предшколаца за полазак у први разред, биће завршено до 20. јула. Највећа "гужва" у клупама биће у Миријеву, где су две осмолетке "пуне" као кошнице. Ове године, родитељи не морају да шетају од шалтера до шалтера, да би сакупили потребна документа за упис, већ то школе траже по службеној дужности од надлежних институција.

Према речима Милана Крстића, директора ОШ "Павле Савић" у Миријеву, родитељи доводе децу у заказаним терминима, како не било много људи. Они, мада је таквих мало, који нису заказали тестирање, могу то учинити до 10. јула. Ова школа ће, уместо 11 одељења као прошле године, уписати три мање. - Ове године уписаћемо осам одељења првог разреда зато што немамо довољно учионица - каже Крстић. - Иако смо имали 360 пријављених предшколаца за упис, међу молбама је било оних који су конкурисали и у другим школама, тако да ћемо уписати сву децу која су конкурисала. Приликом тестирања строго се поштују мере безбедности, ношење маски и физичка дистанца. Термини су заказани и пре и после подне, у зависности од тога како одговара родитељима. У другој осмолетки у Миријеву - ОШ "Деспот Стефан Лазаревић" планиран је упис седам одељења, односно 210 ђака првака.

ПРОШИРЕЊЕ

ТРАЖИЛИ смо одобрење од Министарства просвете да проширимо одељења са по троје ученика, како бисмо уписали сви децу која су конкурисала - каже Зорица Здравковић Јовановић, директорка ОШ "Деспот Стефан Лазаревић". - На листи чекања је 21 ђак тако да би, ако добијемо одобрење, у одељењу било по 33 ученика.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације