Влада Србије усвојила нове мере: Ево колико ћете платити ако вас ухвате БЕЗ МАСКЕ

Novosti Online

петак, 03. 07. 2020. у 11:50

Влада Србије усвојила нове мере: Ево колико ћете платити ако вас ухвате БЕЗ МАСКЕ

Фото И.Маринковић

На предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, Влада Србије на данашњој седница донела је нове мере у циљу спречавања ширења вируса корона
На предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, Влада Србије на данашњој седница донела је нове мере у циљу спречавања ширења вируса корона и заштите здравља грађана. Нове мере односе се на Град Београд, имајући у виду специфичности епидемиолошке ситуације


Ограничава се рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, у времену од 23.00 часова до 06.00 часова наредног дана.


У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара. Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу.


За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара, за свако физичко лице које буде кршило ову меру.


Влада је такође донела одлуку да се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи. Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.


Све мере за Град Београд важе у периоду од данас па наредне две седмице, односно до 18. јула 2020. године.


Влада Србије још једном апелује на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.


Влада Републике Србије и Кризни штаб за сузбијање заразне болести Ковид19 наставиће, са највећом пажњом, из дана у дан, да прате развој епидемиолошке ситуације и о свему обавештавају грађане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Jednostavno

03.07.2020. 13:07

Nema šta da se neko "hvata". Neka upale kamere i sliku sa uplatnicom neka dostave na kuću ili u banku.

boban

03.07.2020. 15:26

to podrazumeva da vlada ima svako lice u registar da moze da salje kazne kuci. a koje nema