Београдска аутобуска станица без уобичајене гужве, поласци редовни: Мало путника на перонима

А. ВОЈИНОВИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 13:00

Београдска аутобуска станица без уобичајене гужве, поласци редовни: Мало путника на перонима

Аутобуска станица неуобичајено празна Фото Н. Скендерија

Сви аутобуси саобраћају редовно, али по редукованом реду вожње
БЕОГРАДСКА аутобуска станица јуче је била пуста. Ту и тамо било је ужурбаних момака и девојака који су трчали да стигну на заказани аутобус, али, на престоничкој полазној станици било је мало и путника и возила. Сви аутобуси саобраћају редовно, али по редукованом реду вожње.

Репортери "Новости" обишли су током јучерашњег дана Београдску аутобуску станицу и уверили се да је станица релативно празна. Путници који су се затекли на перонима чекали су у хладовини одлазних перона на превоз до куће у унутрашњости земље или због пословних обавеза у околне градове, али и у иностранство. Поласци и одласци се одвијају уобичајеним темпом, а број путника се није нарочито мењао због тренутне епидемиолошке ситуације у Београду и Србији.

- Сви аутобуси редовно саобраћају, по редукованом реду вожње. Путника углавном има, као и досад, број се не повећава, нити смањује, одржава се исти ниво. Јуче смо имали три поласка за Немачку и по један за Италију и за Швајцарску - наводи, за "Новости" Драган Савић, помоћник шефа станице. - Десетак путника кренуло је за Дортмунд у 11.00 сати. Возачи, као и сви путници, морају да носе заштитну опрему.

- Сваког дана идем на посао у Лазаревац са БАС-а. Без заштитне маске не улазим у аутобус, али, такође, приметио сам да сви путници са којима путујем редовно носе заштитну опрему - наводи, за наш лист, Београђанин.

На другом крају станице, брачни пар из Смедерева дошао је у престоницу како би посетио лекара, а јуче током преподнева стрпљиво су чекали аутобус који ће их одвести кући. Студенткиња Софија В. завршила је са испитима и чекала је са момком аутобус за пут кући, до Врњачке Бање...


МЕЂУМЕСНИ КРЕНУО ОД 4. МАЈА

МЕЂУГРАДСКИ саобраћај који је због ванредног стања био укинут на одређено време, прорадио је 4. маја уз обавезно поштовање мера заштите које је одлуком прописала Влада Републике Србије. Пауза за међумесни друмски саобраћај била је на снази нешто дуже од месец дана.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације