За занатлије и раднике у услужним делатностима нема паузе упркос корони: Молери раде пуном паром

А. ВОЈИНОВИЋ

четвртак, 02. 07. 2020. у 22:54

За занатлије и раднике у услужним делатностима нема паузе упркос корони: Молери раде пуном паром

Фото: З. Јовановић

Водоинсталатери имају посла. Мање позива за чишћење станова
ПОРАСТ броја оболелих од вируса корона у Београду није зауставио престоничке раднике у занатским и услужним делатностима. Молери, водоинсталатери и жене које по наруџбини чисте куће и станове, и поред све већег броја заражених Београђана, раде пуном паром, али и под пуном заштитном опремом.

Кречење, глетовање, фарбање столарије, скидање тапета и постављање нових чини се да не могу да сачекају да корона утихне. Молери су претходних дана радили нормално сваког дана - као да епидемија и не постоји.

- Имамо посла колико хоћете, па наше мајсторе ова ситуација не ремети превише. Заштитне маске носимо све време када радимо код муштерија, али ако је стан празан, имамо обичај да их скинемо - наводи, за "Новости", један од радника из престоничког молерског сервиса.

ДАДИЉЕ КОРОНА не зауставља ни дадиље. Како је за наш лист истакла једна бебиситерка, она сваког радног дана у преподневним сатима чува једногодишњу бебу, а иако живи близу породице, настоји да се што мање вози градским превозом како би заштитила малишана.

Слична ситуација преовладава и код водоинсталатера, чији телефони свакодневно и упорно звоне. Замене цеви, поправке, отпушавање различитих цеви у купатилу и кухињи Београђани траже и без страха у домове зову и ове мајсторе.

- Радимо као и до пре пораста броја оболелих суграђана од вируса. Маске, разуме се, сви наши радници увек носе са собом и стављају на лице док обављају поправке - објашњавају за наш лист из београдског водоинсталатерског сервиса.

С друге стране, раднице из престоничке агенције за чишћење станова и пословних простора кажу како осећају благи пад позива у претходних неколико дана.

- Сигурно је да смо осетили смањење заинтересованих муштерија током претходног периода. Јуче смо, на пример, имали само два заказана чишћења, а у редовним околностима сваког дана имамо и по десет резервисаних. Све девојке носе заштитну опрему на послу, маска им је увек на лиу - објашњава, за "Новости", управница агенције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације