После увођења нових противепидемијских мера: Већина Београђана са заштитом, без маске нема уласка у тржни центар

З. Н.

уторак, 30. 06. 2020. у 21:40

После увођења нових противепидемијских мера: Већина Београђана са заштитом, без маске нема уласка у тржни центар

Фото Н. Скендерија

У градском превозу већина грађана придржава се препоручених мера
НОВЕ мере заштите од ковида 19 у уторак су поново упозориле Београђане на претњу од пандемије. Сунчан дан измамио је многе на улице, али маске су постале редовни део "градског фолклора".

У градском превозу већина грађана придржава се препоручених мера. Како нам је рекао возач Драган Аћимовић на линији 704, која се упутила ка Земун Пољу, дисциплина је видно повећана и око 90 одсто путника уредно носи маске.

На Тргу републике баште ресторана биле су пристојно попуњене, док у унутрашњост гости скоро да нису ни улазили. Конобари опомињу госте да ставе маске.

У ресторану "Сунце" код Дома омладине исти призор.

- Нема ничег што нас је изненадило - каже конобар Милош Симић. - И особље и гости раде исто: слушају оно што им је речено. Време иде наруку мерама, јер гости седе у башти.

У књижари "Лагуне" у Кнез Михаиловој такође је озбиљна атмосфера и читаоци носе маске када листају омиљене књиге. Како објашњава Јелена Костић, међу читаоцима се осећа више одговорности него што је било протеклих дана. После укидања ванредног стања наступила је врста претеране опуштености, као да је све прошло, а сада је обазривост опет веома важна. С тим да су старији суграђани видно обазривији него млађи.

Централни део Кнез Михаилове улице већ дуго осећа недостатак сталних гостију, који су били најчешћи посетиоци "Коларца", "Снежане" и других ресторана.

- Код нас угоститеља ништа се није мењало од 8. маја када смо почели да радимо после укидања ванредног стања - каже Бошко Кузмановић, директор "Варош капије", која обухвата "Коларац", "Златно буренце" и "Пролеће". - Као и до сада, обавезне су дезобаријере, маске за запослене, рукавице у кухињи...

На улазу у тржни центар у Рајићевој посетиоца чека обезбеђење, које не дозвољава да било ко уђе без заштитне маске. Људи из обезбеђења кажу да обим посете није опао.

- Додуше, постоје и они који не желе да се придржавају мера - рекли су нам службеници обезбеђења. - Незадовољни су што морају да ставе маске, и њима је ускраћен улаз у тржни центар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Neša

30.06.2020. 23:01

Bojim se da nije baš tako. Danas u jednom tržnom centru u Beogradu, po mojoj proceni oko 20% posetilaca, uglavnom mlađih, bez maske. Obezbeđenje samo nemoćno širi ruke. Da li tim ljudima do mozga išta dopire ili je teška bahatost u pitanju.

zaliv.net

30.06.2020. 23:50

Ja danas u TC i prodavacice ne nose maske, udjem u MTS poslovnicu radnica na salteru kaze koleginici "ja ne mogu da disem" i skine masku i takooooo