Обуставља се Београдска летња сцена: Нема представа на отвореном

С. Б. М.

уторак, 30. 06. 2020. у 08:52

Обуставља се Београдска летња сцена: Нема представа на отвореном

ТАШМАЈДАН Публика је уживала у комаду Mamma mia/Фото: И.Маринковић

Београдска летња сцена на Ташмајдану обуставља се из епидемиолошких разлога. Новац од продатих карата враћа се на благајнама матичних позоришта
ПОЗОРИШНИ програм Београдске летње сцене на Ташмајдану се обуставља! Све заказане представе се одлажу услед новонастале ситуације, промене епидемиолошке слике вируса ковид 19 и најновијих одлука медицинског кризног штаба Србије којим се ограничава окупљање на затвореном и отвореном простору до 200 особа.

- Овај јединствени подухват, који је на једном месту окупио сва београдска, многа српска позоришта, приватне и независне продукције, са идејом да публици и свим гостима Београда крајем јуна и током јула омогући гледање више од 40 позоришних представа, показао је да су уметници и публика са великом радошћу ишчекивали поновни сусрет уживо и нове позоришне доживљаје - наводи се у саопштењу Секретаријата за културу.


Ова манифестација управо је и осмишљена да би се превазишао проблем прекида рада позоришта услед пандемије и увођења ванредног стања са добром жељом да се настави позоришни живот у престоници.


Град Београд се захвалио свим позориштима, уметницима, учесницима и публици Београдске летње сцене о чијем евентуалном наставку ће се одлучивати када се за то стекну услови.


У међувремену, на благајнама матичних позоришта, сви који су купили карте могу да их врате и добију назад свој новац.


НИ БИОСКОП У ЈУЛУ


ЗБОГ целокупне ситуације у држави изазване вирусом корона, биоскопи, највероватније, ни 8. јула неће отворити врата за своје посетиоце, као што је било најављено акцијом "Повратак у биоскоп".

Љубитељи седме уметности, по свему судећи, ипак неће моћи да своје омиљене филмове гледају у одабраном друштву, из биоскопских фотеља и на великом платну.

Такође, и челници светских продукцијских кућа, због пандемије вируса корона, одлучили су да одложе премијере свих филмова планираних за јул.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације