ПОЗОРИШНИ програм Београдске летње сцене на Ташмајдану се обуставља! Све заказане представе се одлажу услед новонастале ситуације, промене епидемиолошке слике вируса ковид 19 и најновијих одлука медицинског кризног штаба Србије којим се ограничава окупљање на затвореном и отвореном простору до 200 особа.

- Овај јединствени подухват, који је на једном месту окупио сва београдска, многа српска позоришта, приватне и независне продукције, са идејом да публици и свим гостима Београда крајем јуна и током јула омогући гледање више од 40 позоришних представа, показао је да су уметници и публика са великом радошћу ишчекивали поновни сусрет уживо и нове позоришне доживљаје - наводи се у саопштењу Секретаријата за културу.


Ова манифестација управо је и осмишљена да би се превазишао проблем прекида рада позоришта услед пандемије и увођења ванредног стања са добром жељом да се настави позоришни живот у престоници.


Град Београд се захвалио свим позориштима, уметницима, учесницима и публици Београдске летње сцене о чијем евентуалном наставку ће се одлучивати када се за то стекну услови.


У међувремену, на благајнама матичних позоришта, сви који су купили карте могу да их врате и добију назад свој новац.


НИ БИОСКОП У ЈУЛУ


ЗБОГ целокупне ситуације у држави изазване вирусом корона, биоскопи, највероватније, ни 8. јула неће отворити врата за своје посетиоце, као што је било најављено акцијом "Повратак у биоскоп".

Љубитељи седме уметности, по свему судећи, ипак неће моћи да своје омиљене филмове гледају у одабраном друштву, из биоскопских фотеља и на великом платну.

Такође, и челници светских продукцијских кућа, због пандемије вируса корона, одлучили су да одложе премијере свих филмова планираних за јул.