ВОЗАЧ ГСП који је возио аутобус 707 нападнут је данас око 15 часова, у Земуну. Инцидент се догодио код Саобраћајне школе, на аутобуској станици Земун - Горњи град, када је један грађанин хтео, без заштите, да уђе у возило. Када му то шофер није дозволио применио је силу, повредио човека и оштетио возило!

Догађај нам је описала Београђанка, очевидац, која је снимила део инцидента.

- Возач је отворио прво предња врата како би десетак људи ушло, а затим остала врата да би путници који желе могли да изађу. То је искористио један мушкарац без маске и ушао - описује видно узнемирена жена. - Возач је устао са свог места и кренуо ка средини аутобуса. Обратио се путнику без заштите речима "Па дај човече немој ме правити будалом, је л' треба отказ да добијем"?

Према речима наше саговорнице, мушкарац је изашао из возила и кренуо да вређа, псује, шутира аутобус и торбом коју је носио удара аутобус. На то је возач дошао до предњих врата и рекао му да не ломи и не шутира. Чувши те речи мушкарац као да је подивљао, почео је кроз отворена предња врата да шутира и удара возача!

- У једном моменту је стварно изгледало да ће се опасно потући, старија госпођа је прва пришла и почела да брани возача. Пришла сам и ја, док је овај дивљао као махнит, окренула сам му леђа надавши се да ипак неће смети да ме удари с леђа. Ту се он зауставио, а онда се зачула ломњава. Одвалио је ретровизор мени изнад главе и побегао.

Возач се, према њеним речима тресао, позвао је полицију.

- Питала сам га да ли је добро, а он је рекао путницима да изађу из аутобуса, јер је оштећен. Док смо ми наставили даље, неко је прокоментарисао "ево је полиција, и то марица, али џаба кад је овај побегао" - рекла нам је жена.

СНИМАК напада погледајте ОВДЕ.


САОПШТЕЊЕ ГСП: ДВА ИНЦИДЕНТА!

Из диспечерског центра ГСП потврдили су "Новостима" да се инцидент догодио и да је возилу одваљен десни ретровизор. Речено нам је да се на аутобуској линији 27Е данас око 13.50 часова на стајалишту код Цвијићеве улице догодио још један инцидент, када је возач покушао да спречи једног путника да без маске уђе у возило јавног градског превоза. Из ГСП кажу да је да је у питању вербални сукоб, да је после инцидента вожња настављена, те да полиција није интервенисала.