Београђани током викенда спас од врелине потражили на отвореним градским базенима: Брчкање уз дистанцу

С. Б. М.

понедељак, 29. 06. 2020. у 08:40

Београђани током викенда спас од врелине потражили на отвореним градским базенима: Брчкање уз дистанцу

Посетиоци на обреновачком базену Фото "Фејсбук"

Дневна карта за "Олимп" 300, а за "11. април" 400 динара
МИНУЛИ викенд и температуре које су прелазиле 32. поделак Целзијусове скале нагнали су Београђане да се расхладе у градским базенима. Сезона купања почела је са првим сунчаним данима, али је тек у недељу забележен већи број посетилаца.

Претходне седмице за купаче отворени су базени СЦ "Олимп" на Звездари и "11. април" у Новом Београду. Ипак, посетилаца је највише било у недељу, првенствено млађих. Жељни сунца и пливања, не обазирући се на ситуацију са вирусом корона, млади су уживали у дружењу поред базена. Сви на купалиштима морају да се придржавају препорука Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и Градског завода за јавно здравље. Број особа на базенима, као и на просторима између њих, мора да буде толики да се омогући одржавање физичке дистанце. И све неопходне мере чишћења купалишта су спроведене.

Целодневна карта на базенима "11. април" кошта 400 динара, као и ноћно купање, док је за децу до 10 година цена 150 динара. На "Олимпу" је цена ноћног купања иста, док је дневна карта 300 динара.

Базени на СРЦ "Ташмајдан" требало би да почну да раде око 15. јула, када буду завршени радови који су при крају. Ипак, отварање сезоне на овом купалишту зависиће од епидемиолошке ситуације.

Летња сезона купања отворена је и на обреновачким базенима. Надлежни најављују да ће овог лета њихови посетиоци уживати у још богатијим и квалитетнијим садржајима. Целодневна улазница кошта 300 динара, а полудневна 200. За децу од три до седам година улаз, уз коришћење тобогана, износи 150 динара.


ВИДОВДАНСКА РЕГАТА

У ОБРЕНОВЦУ је у недељу организована 30. видовданска регата на реци Сави. Традиционални догађај почео је у 10 сати свечаним отварањем након чега су уследиле трке у различитим категоријама. Ово је било прво овогодишње окупљање кајакаша и кануиста. На регати је учествовало 65 такмичара из ККК "Забрежје", а новчане награда добили су најбољи у тркама на 200 метара и то за сениоре и кануисте и за меморијалну трку на два километра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације