Промене на Старом граду и у Гроцкој: У централној београдској општини СНС освојио 27 мандата

Е. Б. Р.

петак, 26. 06. 2020. у 11:33

Промене на Старом граду и у Гроцкој: У централној београдској општини СНС освојио 27 мандата

Марина Туцаковић/Тијана Чуровић/Неда Украден

У наредних месец дана биће познати будући статус садашњих председника локалних самоуправа.

КОНСТИТУТИВНЕ седнице градских општина, на којима ће бити изабрани нови председници или само потврђени статуси актуелних председника, требало би да буду одржане у наредних месец дана. О сменама неких општинара већ је почело да се шушка, док су поједине главешине локалних самоуправа сигурне и у будућем мандату. Према првим резултатима избора, потврђено је да Српска напредна странка има апсолутну већину у 16 локалних самоуправа.


До промена актуелних челника градских општина сигурно ће доћи на Старом граду и у Гроцкој. После 28 година владавине Демократске странке, боје СНС у староградском парламенту браниће 27 одборника. Листа "Чувамо Стари град - Уједињена опозиција" изборила је само девет места у скупштинској клупи, што није довољно да дорћолска опозиција буде у већини. Конститутивна седница са нестрпљењем се чека, како би се сазнало ко ће у наредне четири године водити ову локалну самоуправу.


- После владе ДС, коначно ће на Старом граду бити власт која ће водити исту политику као и Град Београд - написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом фејсбук-профилу. - То ће омогућити хармоничан развој централне општине и донети добро свим грађанима. Први такав пројекат је Линијски парк.Према незваничним информацијама, до смене водећих функционера доћи ће у Гроцкој. Иако је из редова СНС, актуелна председница ове општине Живадинка Аврамовић није била на изборној листи странке, па ће у прву фотељу, како се шушка, сести Драган Пантелић, носилац листе владајуће странке у Гроцкој.


Судећи према првим позицијама на изборним листама, предатим надлежнима пред изборе, своје позиције задржаће свега неколико председника. То су Стеван Шуша из Сурчина, Слободан Бата Адамовић из Барајева, Ирена Вујовић са Савског венца. Живорад Жика Милосављевић, такође ће наставити да влада општином Сопот, што значи да ће на њеном челу бити дуже од 30 година.


У појединим општинама нису желели да лицитирају о сменама водећих у локалу.ПОЗНАТИ МЕЂУ ОДБОРНИЦИМА


ИЗВЕСНО је да ће у скупштинске клупе сести многе јавне личности, које су се на изборним листама СНС нашле у врху, будући да су освојиле већину мандата. Примера ради, глумица Тијана Чуровић била је прва на листи Палилуле, кошаркаш Иван Пауновић био је други у Гроцкој. Текстописац Марина Туцаковић нашла се на трећем месту на Врачару, док је певачица Неда Украден заузела пету позицију на Звездари.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације