Комуналци чисте сметлишта широм престонице: Уклањају 24 дивље депоније

М. С.

уторак, 09. 06. 2020. у 11:15

Комуналци чисте сметлишта широм престонице: Уклањају 24 дивље депоније

Биће уклоњено око 750 кубика различитог отпада

Почело у Петровчићу, а настављено код Лазаревачког и Обреновачког друма
СА укупно 24 дивље депоније биће уклоњено око 7.500 кубика различитог отпада. Овај пројекат реализује ЈКП "Градска чистоћа" у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине.

По завршетку санације нелегалног сметлишта у Петровчићу у ГО Сурчин, "Чистоћа" је почела и са радовима на ГО Чукарица, на углу Лазаревачког и Обреновачког друма.

- Да бисмо уклонили нешто више од 600 кубика различитог отпада који се налази на овој депонији, нашим екипама ће, уз сву неопходну механизацију, требати минимум два дана - рекао је Марко Попадић, директор ЈКП "Градска чистоћа".


- Негативне последице нелегалних сметлишта највише осећају људи који живе у њиховој близини. "Дивље" депоније не само да руже слику Београда, већ изузетно неповољно утичу на животну средину, погодују повећању броја глодара и изазивају загађење земљишта. Зато ће екипе, по уклањању смећа, извршити и дератизацију, дезинсекцију и дезинфекцију локације.


Попадић је подсетио да је очување животне средине и савестан однос према њој обавеза сваког појединца и да само одговорно понашање према отпаду може дати праве резултате.


КАБАСТО СМЕЋЕ

ЈКП "Градска чистоћа" организује акцију бесплатног одношења кабастог отпада која ће, уместо уобичајено сваког првог викенда у месецу, овога пута бити продужена до 12. јуна.

Током недеље бесплатног одношења кабастих ствари, суграђани који располажу већим количинама тог отпада, треба да се јаве "Градској чистоћи" бесплатним позивом на број 0800 000 807, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације