Инспекција не поштује одлуке суда? Поново на удару возачи удружења CarGo

А. В. В.

субота, 06. 06. 2020. у 10:26

Инспекција не поштује одлуке суда? Поново на удару возачи удружења CarGo

Вук Губеринић са полицијом / Фото Андреј Нихил

Возача удружења CarGo републички органи зауставили на углу Париске и Јевремове, искључили га из саобраћаја и одузета копија дозволе

ВОЗАЧА аутомобила из удружења CarGo у петак ујутру зауставили су припадници републичке инспекције за саобраћај на углу Париске улице и Господар Јевремове. Возачу је одузета копија дозволе и искључен је из саобраћаја на 90 дана.

- По 13. пут се суочавамо са разним инспекцијама, овога пута у питању је била републичка за саобраћај која је из не знам ког разлога зауставила возило нашег члана удружења, претресла његове колеге, који су били у аутомобилу и написала некакав записник - каже, за "Новости", Вук Губеринић, директор компаније CarGo Technologies - Копију записника нисмо добили, а нашем возачу су одузели копију саобраћајне дозволе и тим дописом га искључили из саобраћаја три месеца.

Губеринић наглашава да ће њихово удружење поднети кривичне пријаве против републичког инспектора и градског секретаријата за саобраћај за кршење службене дужности и злоупотребу службеног положаја.

- По чијем налогу се све ово ради, по чијем налогу и дан-данас иако смо прошле недеље јавно објавили и објаснили ослобађајућу пресуду Прекршајног суда који је недвосмислено донео одлуку да CarGo не обавља јавни превоз и да чланови CarGo не наплаћују такси услугу јер нису такси превозници већ је у питању једна приватна иницијатива. Нажалост, они се не осврћу на судску одлуку већ сматрају да су изнад ње.

КОЛЕГЕ ПРУЖИЛЕ ПОДРШКУ

ИНСПЕКТОРИ возачу CarGo овога пута нису одузели возило, као што је то био случај 12 пута досад. Више од 200 људи окупило се у петак на углу Париске и Господар Јевремове како би члану удружења пружило подршку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације