Обнова обележја у Кошутњаку

Ј. Д.

петак, 05. 06. 2020. у 06:00

Обнова обележја у Кошутњаку

Горан Весић јуче је обиша локацију

Пројекат реконструкције запуштеног платоа где је било место убиства кнеза Михаила Обреновића
ЗАВОД за заштиту споменика културе почеће са радом на пројекту реконструкције платоа на коме је било обележено место убиства кнеза Михаила Обреновића на Кошутњаку. Неопходан новац за радове биће обезбеђен из градске касе, саопштио је јуче Горан Весић, заменик градоначелника.

- Место убиства је запуштено и последњих неколико деценија ту није ништа улагано - рекао је Весић приликом обиласка платоа. - Срамота је да ћемо 152. годишњицу убиства једног од најпросвећенијих владара у нашој историји дочекати тако што ће место на коме је страдао кнез Михаило Обреновић изгледати овако како данас изгледа. То говори о нама као народу. Када смо такви, нама непријатељи нису потребни.

Планирано је да радови трају највише три месеца, а радници ЈКП "Београд-пут" ће уредити десет места за паркирање аутомобила и аутобуса дуж пута којим се долази до спомен-обележја.

У средини платоа биће враћена ограда која је постављена око самог места убиства, а која је у међувремену уклоњена. Радници "Србијашума" и "Зеленила" средиће стазу којом се долази од пута до места погибије кнеза Михаила, као и плато испред места убиства. Планирано је да на платоу буду постављени столови и клупе за одмор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БГД - 011

05.06.2020. 16:33

"Планирано је да на платоу буду постављени столови и клупе за одмор" - препаметна одлука, нема шта... Таман да на месту убиства убудуће бесловесни створови имају где даноноћно да роштиљају, пијанче, повраћају и подврискују уз турбо фолк арлаукање + њакање...!