Финиш послова око Бајлонијеве пијаце, опет пробијени рокови

С. Б. М.

четвртак, 04. 06. 2020. у 11:33

Финиш послова око Бајлонијеве пијаце, опет пробијени рокови

Фото П. Милошевић

Обнова коловоза од Дринчићеве до Француске готова до понедељка, радови на плочницима још трају. Путари на одмору до средине јула, а онда настављају сређивање до Калемегдана

ПОСЛЕДЊЕ парче Улице Џорџа Вашингтона и део Цара Душана, од Дринчићеве до Француске улице, од понедељка би требало да буде пуштено за саобраћај, каже за "Новости" градски урбаниста Марко Стојчић. Онда ће путари направити паузу, како би се смањиле саобраћајне гужве, а са радовима наставити почетком јула.

Део од Дринчићеве до Француске требало је да буде готов 1. јуна, али су рокови пробијени. И док ће аутомобили овуда моћи да пролазе следеће недеље, пешаци ће као и током радова на свим деоницама од Краљице Марије до 27. марта морати и даље да "ломе ноге".

- На постављању плочника, радници ће радити и наредних дана. Ипак, нових раскопавања у Цара Душана неће бити до 1. јула. Тада ће се радити део од Француске до Пијарона де Мондезира, бивша Тадеуша Кошћушка - подсећа Стојчић.

Засада се не зна тачно када би требало да се стави тачка на радове који су почели да се изводе још половином јуна прошле године. Процена надлежних је да би то могло да се догоди до краја новембра. Надају се да реконструкција Улице цара Душана не би требало да зада велике проблеме, попут обнове Краљице Марије и 27. марта, јер ће се плиће копати.

У плану је било да се у склопу ове деонице заврши и угао Палмотићеве и Џорџа Вашингтона, где ће бити постављен и споменик словеначком лингвисти и слависти Јернеју Копитару. Ипак, због подземних инсталација које су "откривене" током раскопавања, словеначки архитекта који је радио на идејном решењу платоа, морао је да га мења. Ради се о измени решења самог угла на коме ће се споменик налазити. То је у среду завршено, па се наставак радова на овом делу очекује од понедељка, а завршетак средином лета.

САВСКИ ТРГ

НАПРЕДУЈУ и радови на Савском тргу. Поплочавање испред зграде старе железничке станице се наставља, а посађено је и 12 од 250 стабала. Ипак, када ће споменик Стефану Немањи бити допремљен, још се не зна, јер се ситуација са вирусом корона у Русиј не смирује.

Коментари (1)

Slobodanka OBRADOVIC

05.06.2020. 14:26

Neverovatno kako se Beogradjani svaki put pobune kada sr nedto gradi ! Kao da su oduvek ziveli na nekoj aveniji u Parizu ili Berlinu ?! Umesto da se raduju popravkama oni se zale ! Pa svuda u razvijenim zemljama se nesto gradi i mi se kasnije divimo tim divnim putevima, zgradama, parkovima ...VECITO NEZADOVOLJNI - NEVEROVATNO!