РОДИТЕЉИ са троје и више деце који буду поседовали картицу "Три плус" моћи ће да рачунају на попусте на различите културне и спортске садржаје, малопродајне објекте, рачуне градских предузећа у износу од пет до 50 одсто у зависности од фирме. Да би се пријавили за издавање повластице биће довољно да попуне образац на шалтеру општине којој припадају који ће бити видно обележен.

Општина Вождовац једна је од 17 општина која је путем друштвених мрежа позвала вишечлане породице да се од петка у периоду од 8.00 до 16.00 на шалтеру Услужног центра. И у ГО Палилула наводе да неће бити неопходна никаква посебна документација, већ само читко попуњен образац, који службеници општине потом предају Граду.

- Родитељи са троје и више деце са пребивалиштем на Чукарици, могу се пријавити за картицу "Три плус", од петка, 5. јуна у општини Чукарица попуњавањем обрасца на шалтеру број 15 шалтер сале општине, који ће бити видно обележен - кажу у Општини Чукарица.

Представници пројекта "Три плус" већ имају разрађену мрежу партнера који нуде попусте суграђанима у другим градовима Србије. Тренутно су у преговорима са београдским потенцијалним партнерима како би мрежа била што распрострањенија.

Досад су у Београду склопљени уговори са зоолошким вртом, па ће за власнике "Три плус" картице улазница за одрасле уместо 500 коштати 300 динара, док ће за децу уместо 300 динара моћи да плате 200 динара. Ниже цене за 20 одсто понудио је и СРЦ "Ташмајдан" на месечне карте за затворени базен, за "Београдску тврђаву" улазнице ће бити умањене 50 одсто, док "Олимп" на Звездари нуди попуст 20 одсто.

Вишечлане породице моћи ће јефтиније да купе курсеве језика у појединим школама, али и да набаве карте за поједине превознике ниже и до 30 одсто. Попуста ће бити и у спортским радњама, од 10 до 20 одсто, али ће и рођенданске торте моћи да пазаре јефтиније у посластичарницама које су на списку. Школе спортова, као и неке стоматолошке ординације такође, су дале попусте. Позориште "Дадов" нуди ниже цене улазнице од 50 одсто.

Представници Покрета "Три плус" тренутно су у преговорима са "Инфостаном", па још није познато колико ће умањење рачуна понудити. Примера ради, у Новом Саду, попуст на комуналне услуге иде и до 30 одсто. Преговара се и са "Бус плусом", "Паркинг сервисом"... Како сазнајемо, идеја је да се попуст беби паркинга и места за инвалиде, обезбеди око 100 места и за власнике "три плус" картице. Тако би бесплатно, родитељи са троје и више деце могли да стану рецимо, на сат времена испред Дома здравља, вртића, обданишта и неких других установа.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ

КАКО су "Новости" најавиле, пријаве за издавање картице "три плус" почиње у петак и трајаће недељу дана. Уколико родитељи не стигну да се пријаве у овом периоду, моћи ће то да учине и током године. Услов за пријаву је да родитељ има троје или више деце, од којих је барем једно малолетно.