ПОВРАТАК кући из града као и долазак до Богословије, за житеље Падинске Скеле и околних насеља постао је ноћна мора. Иако је ово насеље од центра града удаљено петнаестак километара, путовање аутобусом на линији 101 траје понекад више од два сата.

Огромна гужва на Богословији, свакодневна је слика на почетној станици аутобуса 101. И док огорчени и беспомоћни грађани чекају превоз и више од 40 минута, "сто јединице" се на окретници паркирају, "одмарају се", а онда одлазе за гаражу, док је на станици све више људи. Чињеница јесте, да је у после четири сата поподне велика гужва на Панчевачком мосту, у смеру ка граду и да има одступања у реду вожње. Али, како је могуће да то "важи" само за линију 101, пошто остали, аутобуси поштују ред вожње.

Тако је у уторак, око 17.30, после скоро сат времена без поласка, уместо паркираног зглобног који је на "паузи", дошао соло аутобус. Места није било ни за стајање на вратима. У понедељак, на станици прекопута "Метроа", "сто кеца" није било од 17.35 до 18.06. За то време прошло је десетак аутобуса 95... Становници из Врбовског, Дунаваца, Опова, који преседају у Скели, нису стигли на локални аутобус.

Према реду вожње на сајту ГСП, у периоду од 13.00 до 17.00 часова, аутобус 101 иде на пет, седам, девет и десет минута. Готово, по правилу, неки од полазака се прескочи. Али, пакао почиње од 17.00.

На питања надлежнима у вези са проблемима "Новости" нису добиле одговор.