КАКАВ је састав течности која је у уторак из велике одводне цеви пуштена у Дунав код Аде Хује и даље је непознат. У току дана у каналу Галовица на Савском насипу у води су примећне мртве рибе као и лешеви животиња. Очигледно, престонички водотокови су упркос апелима надлежних у удружења за заштиту животне средине постали праве депоније.

Надлежни из Градског секретаријата нису одговорили да ли су имали пријаве грађана поводом најновијих ситуација на рекама и каналима. Није познато ни да ли су инспектори Секретаријата за заштиту животне средине обишли поменуте локације како би се утврдило да ли је течност која је испуштена у Дунав или загађена вода у каналу опасна по околину и здравље људи.

Према речима представника удружења "ЕКО Панчевачки рит" поменута цев највероватније иде из базена једне од фабрика које се налазе у овом делу града.

- Слична ситуација је била и пре две године. Базени у производном погону су се напунили, нису могли више да задрже течност па је неко из фабрике кроз одвод испустио отпадну воду у Дунав - објашњавају у поменутом удружењу.

Проблем у каналу Галовица међутим постоји одавно. Житељи овог дела града безуспешно су се обраћали надлежнима за помоћ како би се канал уредио, али одговора није било. Осим ураслог шибља на све стране, по каналу је разбацано смеће, стари намештај, пластика а од среде у води пливају и лешеви животиња које су грађани приметили и алармирали надлежне.